• Ναυτιλία

    Δ. Διαμαντίδης: Έκλεισε η συμφωνία για scrubbers σε πλοία των Marmaras και Delta Tankers

    Διαμαντής Διαμαντίδης, εφοπλιστής-Delta Tankers


    Σε συμφωνία με την φινλανδική εταιρεία Langh Tech για την προμήθεια συστημάτων καθαρισμού των καυσαερίων για συνολικά δέκα πλοία κατέληξαν δύο ναυτιλιακές εταιρείες συμφερόντων του Έλληνα εφοπλιστή Διαμαντή Διαμαντίδη.

    Όπως ανακοινώθηκε, η Langh Tech θα αναλάβει την παράδοση εντός του 2019 των συστημάτων καθαρισμού (scrubbers) με τα οποία θα εξοπλιστούν εννέα πλοία ξηρού φορτίου post-panamaxes χωρητικότητας 92.000 dwt και ένα τάνκερ aframax χωρητικότητας 114.000 dwt των εταιρειών Marmaras Navigation και Delta Tankers.

    Επιλέξαμε τη Langh Tech επειδή προσφέρει έναν ελκυστικό συνδυασμό ποιότητας του συστήματος, απλότητας και αποδεδειγμένων επιτυχιών. Αισθανθήκαμε άνετα με τις εγκαταστάσεις παραγωγής τους και μετρήσαμε πολύ την εγγενή εμπειρία τους στα συστήματα καθαρισμού, ως διαχειριστές πλοίων και οι ίδιοι”, δήλωσε ο Πασχάλης Διαμαντίδης, προσθέτοντας: “Κατάφεραν να διευκολύνουν την απαίτησή μας για ένα σφιχτό πρόγραμμα παραδόσεων και έδειξαν μεγάλη ευελιξία στην κατάρτιση ενός ξεχωριστού σχεδίου για να εξυπηρετήσουν το εξειδικευμένο μας πρόγραμμα εξοπλισμού post-panamax και aframax”.

    Από την πλευρά της, η εμπορική διευθύντρια της Langh Tech, Laura Langh-Lagerlof, δήλωσε: “Τα συστήματα θα είναι σχεδιασμένα για να ταιριάζουν σε περιορισμένους χώρους περιβλήματος του κινητήρα και τα χαμηλά τους λειτουργικά κόστη θα προσφέρουν μία σημαντικά γρήγορη ανάκτηση του κόστους για την πλοιοκτήτρια”.

    Οι Marmaras Navigation και Delta Tankers διαθέτουν αθροιστικά 32 πλοία ξηρού φορτίου and 28 τάνκερ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ν. Μουνδρέας: Η επικερδής κίνηση της NGM Energy

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σ. Παληός: Μία πώληση και δύο συμφωνίες με αυξημένα ναύλα για τη Diana Shipping

    MH ΧΑΣΕΤΕ: Αθ. Φειδάκης: Η μεγάλη επιστροφή της Globus Maritime στα κέρδη



    ΣΧΟΛΙΑ