• Ναυτιλία

    Costamare: Γιατί η εταιρεία του Κωνσταντακόπουλου μπορεί να αποφέρει πολλά λεφτά στους επενδυτές

    Κωστής Κωνσταντακόπουλος, επικεφαλής Costamare

    Κωστής Κωνσταντακόπουλος, επικεφαλής Costamare


    Ευκαιρία για πολλαπλά κέρδη που μπορούν να επιστρέψουν στους επενδυτές βλέπει το λογισμικό Simply Wall St για την εταιρεία Costamare, την εισηγμένη ναυτιλιακή εταιρεία του Κωστή Κωνσταντακόπουλου.

    Όπως εξηγεί η εταιρεία λογισμικού και συμβουλευτικής SimplyWall St, η οποία προσφέρει συμβουλευτική σε χρήστες βάσει δεικτών και στοιχείων ανά εταιρεία, κατά την αναζήτηση των επενδυτών για μετοχές που έχουν τη δυνατότητα να επιστρέψουν πολλαπλάσια κέρδη (multi-bagger), θα πρέπει να αναζητήσουν κάποια υποκειμενικά χαρακτηριστικά.

    Ιδανικά, όπως εξηγεί, μία επιχείρηση  των προδιαγραφών αυτών πρέπει να εμφανίζει δύο τάσεις.

    Πρώτον μια αυξανόμενη απόδοση του απασχολούμενου κεφαλαίου (ROCE) και δεύτερον μια αυξανόμενη ποσότητα του απασχολούμενου κεφαλαίου.

    Στην ουσία αυτό σημαίνει ότι μια εταιρεία έχει κερδοφόρες πρωτοβουλίες στις οποίες μπορεί να συνεχίσει να επενδύει, κάτι που είναι χαρακτηριστικό μιας σύνθετης μηχανής.

    Η αξιολόγηση της μετοχής

    Η Costamare (NYSE:CMRE) φαίνεται πολλά υποσχόμενη, όπως εξηγείται στην ανάλυση από την εταιρεία λογισμικού Simply Wall St, όσον αφορά τις τάσεις της απόδοσης κεφαλαίου, καθώς την τελευταία πενταετία σημείωσαν αύξηση κατά 11%.

    Πρακτικά η εταιρεία κερδίζει περισσότερα χρήματα ανά δολάριο που δαπανά από το κεφάλαιό της, το οποίο μάλιστα έχει αυξηθεί κατά 87%.

    Οι αυξανόμενες αποδόσεις ενός συνεχώς διογκούμενου κεφαλαίου είναι κάτι σύνηθες μεταξύ των multi-baggers.

    «Μια εταιρεία που αυξάνει τις αποδόσεις κεφαλαίου της και μπορεί να επανεπενδύει συνεχώς στον εαυτό της είναι ένα ιδιαίτερα περιζήτητο χαρακτηριστικό, και αυτό έχει η Costamare. Και με τη μετοχή να έχει εξαιρετικά καλή απόδοση τα τελευταία πέντε χρόνια, αυτά τα πρότυπα λαμβάνονται υπόψη από τους επενδυτές.

    Με αυτά τα λόγια, εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι τα πολλά υποσχόμενα θεμελιώδη στοιχεία σημαίνουν ότι η εταιρεία αξίζει κάποια περαιτέρω δέουσα επιμέλεια», αναφέρει χαρακτηριστικά το άρθρο της Simply Wall St.

    Διαβάστε επίσης:

    Μεγάλου: Έμφαση στη σημασία της αγοράς ναυτιλιακών ομολόγων ως αναπτυξιακό εργαλείο

    Costamare: Ρεκόρ κερδών το πρώτο τρίμηνο 2022 – Ρευστότητα 640 εκατ. δολάρια

     



    ΣΧΟΛΙΑ