• Ναυτιλία

    Costa Cruises: 2.000 τουρίστες συμμετέχουν στην παγκόσμια κρουαζιέρα 128 ημερών με το Costa Deliziosa – Κοστίζει €19.000

    Costa Cruises: 2.000 τουρίστες συμμετέχουν στην παγκόσμια κρουαζιέρα διάρκειας 128 ημερών με το Costa Deliziosa

    Costa Deliziosa


    Αύριο, 6 Ιανουαρίου, αρχίζει από το λιμάνι της Τεργέστης η παραδοσιακή παγκόσμια περιοδεία της Costa Cruises στην οποία θα συμμετέχουν τουλάχιστον 2.000 επιβάτες.

    Επιβίβαση θα γίνει και από τη Σαβόνα στις 11 Ιανουαρίου 2023. Η κρουαζιέρα θα πραγματοποιηθεί με το κρουαζιερόπλοιο Costa Deliziosa και η επιστροφή έχει προγραμματιστεί για τις 13 Μαΐου 2023, για ένα ταξίδι 128 ημερών, το οποίο κοστίζει γύρω στις 19.000 ευρώ.

    Βέβαια, υπάρχει και η κρουαζιέρα για 73 νύχτες στο κρουαζιερόπλοιο στην τιμή των 9.559 ευρώ και για 114 νύχτες στην τιμή των 16.129 ευρώ το άτομο.

    Το κρουαζιερόπλοιο από την Μεσόγειο και την Αραβική Χερσόνησο, θα πλεύσει ανατολικά προς την Ινδία και τις Μαλδίβες, στη συνέχεια θα κατευθυνθεί νότια προς τη Μαδαγασκάρη και τη Νότια Αφρική και διασχίζοντας τον Ατλαντικό Ωκεανό θα φτάσει στη Βραζιλία.

    Στη συνέχεια, το κρουαζιερόπλοιο θα πλεύσει πάλι νότια, προς την Ushuaia, στην Αργεντινή, στο ακραίο άκρο της ηπείρου, πλέοντας στο Beagle Channel και ανεβαίνοντας κατά μήκος της πλευράς του Ειρηνικού, από τη Χιλή στον Παναμά, επισκεπτόμενο την Κεντρική Αμερική και τη Νέα Υόρκη, για να επιστρέψει στη συνέχεια στην Ευρώπη.

    Συνολικά, το πλοίο θα προσεγγίσει 52 προορισμούς για να ανακαλύψουν οι επιβάτες τις τέσσερις ηπείρους, διασχίζοντας τρεις ωκεανούς.

    Η συγκεκριμένη κρουαζιέρα είναι ένα ραντεβού για ταξιδιώτες και λάτρεις της κρουαζιέρας, που θα μπορέσουν να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία σχεδόν τεσσάρων μηνών, συναντώντας πολιτισμούς και μαγευτικά τοπία, στα χνάρια των μεγάλων θαλασσοπόρων του παρελθόντος.

    Για όσους έχασαν την ευκαιρία φέτος, το Costa Deliziosa προτείνει επίσης την παγκόσμια περιοδεία το 2024, με προγραμματισμένη αναχώρηση για τις 6 Ιανουαρίου 2024. Τις επόμενες εβδομάδες, η Παγκόσμια Περιοδεία 2025 θα είναι επίσης διαθέσιμη για κράτηση, η οποία θα κάνει τον γύρο του πλανήτη κυρίως στο νότιο ημισφαίριο, επισκεπτόμενο τη Γη του Πυρός, την Πολυνησία, τη Νέα Ζηλανδία, την Αυστραλία και τη Νότια Αφρική.

    Αλλά, ας πάμε στην εφετινή κρουαζιέρα. Περίπου 2.000 επιβάτες έχουν κάνει κράτηση για καμπίνα στην Παγκόσμια Περιοδεία του 2023. Προέρχονται από 40 διαφορετικές χώρες, στην οποία επικρατούν περίπου 500 Γάλλοι, 360 Ιταλοί, 340 Γερμανοί, 160 Ελβετοί, 140 Ισπανοί και 100 Αυστριακοί. Ο μακροβιότερος ταξιδιώτης, είναι από τη Γαλλία και είναι 94 ετών, ενώ ο νεότερος είναι από την Αυστρία, ηλικίας 6 ετών.

    Εκτός από τα σπουδαία κλασικά δρώμενα εν πλω, όπως είναι η «Λευκή Νύχτα» ή η «Νύχτα με μάσκες», το πλούσιο πρόγραμμα των πάρτι περιλαμβάνει επίσης το «Βράδυ Μπόλιγουντ», το «Τροπικό Πάρτι», το «Βραζιλιάνικο Πάρτι» και την «Αραβική Νύχτα» .

    Το δρομολόγιο Around the World 2023 περιλαμβάνει συναρπαστικούς προορισμούς, όπως την Κύπρο, το Ισραήλ, την Ιορδανία, την Ινδία, τις Μαλδίβες, τις Σεϋχέλλες, τη Μαδαγασκάρη, τη Ρεϋνιόν, τη Νότια Αφρική, τη Ναμίμπια, το νησί Αγία Ελένη, τη Βραζιλία, τη Γη του Πυρός, τη Χιλή, το Περού, το Εκουαδόρ, τον Παναμά, την Κόστα Ρίκα, την Ονδούρα, το Μεξικό, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τις Νήσους Αζόρες και το Μαρόκο.

    Οι επιβάτες μπορούν να επωφεληθούν από το πλούσιο πρόγραμμα εκδρομών που προσφέρει η εταιρεία. Για παράδειγμα, η επίσκεψη στο Ταζ Μαχάλ, στην Άγκρα (Ινδία), μια υπέροχη αρχιτεκτονική που φαίνεται να είναι κεντημένη σε λευκό μάρμαρο, στο πάρκο της Ivoloina, στη Μαδαγασκάρη, όπου μπορείτε να συναντήσετε λεμούριους, την περιήγηση για να θαυμάσετε τους παγετώνες του Perito Moreno κοντά στους Pampas και το Εθνικό Πάρκο Torres del Paine, στην Ushuaia, η βόλτα με το τελεφερίκ Table Mountain στο Κέιπ Τάουν, η βόλτα με ελικόπτερο στον ουρανό του Ρίο ντε Τζανέιρο, η τριήμερη επίσκεψη στα νησιά Γκαλαπάγκος, ή η βόλτα στη γέφυρα του Μπρούκλιν στη Νέα Υόρκη.

    Το κρουαζιερόπλοιο Costa Deliziosa είναι ένα από τα διαμάντια της Costa Cruises! Υψηλή τέχνη και ιταλική φινέτσα συναντιούνται στο ντελικάτο και πολυτελές κρουαζιερόπλοιο.

    Αυτό που ξεχωρίζει στο κρουαζιερόπλοιο Costa Deliziosa είναι το έργο Sphere του Arnaldo Pomodo, μια μεγάλη, εντυπωσιακή χρυσή σφαίρα. Ενώ απολαμβάνεις αυθεντικές ιταλικές γεύσεις στο Club Restaurant, πίνεις το κοκτέιλ σου σε ένα από τα 11 bars του κρουαζιερόπλοιου ή χαλαρώνεις στο Samsara Spa, έχεις την ευκαιρία να δεις έργα τέχνης νεότερων και γηραιότερων καλλιτεχνών. Η τέχνη έχει κεντρικό ρόλο στο Costa Deliziosa – το 4D Cinema δίνει άλλη διάσταση στις κινηματογραφικές σου εμπειρίες ενώ το χρυσό, τριώροφο grand theatre υπόσχεται διασκεδαστικές βραδιές θεάτρου.

    Το πλοίο δύναται να μεταφέρει 2.826 επβάτες, σε 1.130 καμπίνες, ναυπηγήθηκε το 2010, έχει μήκος 294 μέτρα και πλάτος 32 μέτρα και εργάζονται 934 άτομα ως πλήρωμα.

    Διαβάστε επίσης:

    Στο λιμάνι της Gioia Tauro εξυπηρετήθηκαν 17 πλοία μέσα σε μία ημέρα!

    Πρώτη η Σαγκάη στη διακίνηση κοντέινερ για 13η χρονιά με 47,3 εκατ. TEU – Τα κινεζικά λιμάνια διακίνησαν 210 εκατ. κοντέινερ



    ΣΧΟΛΙΑ