• Ναυτιλία

    Χριστίνα Μαργέλου (Eurobank): Συγχαίρουμε την Euroseas για το νέο, οικολογικό πλοίο Gregos

    • NewsRoom
    Χριστίνα Μαργέλου

    Χριστίνα Μαργέλου


    Την ικανοποίηση της για την στήριξη που παρείχε στη ναυτιλιακή Euroseas του εφοπλιστή Αριστείδη Πίττα να αποκτήσει το νέο, οικολογικού τύπου πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Gregos εξέφρασε η Eurobank.

    Σε ανάρτηση της στο linkedin αναφέρει: «Είμαστε περήφανοι που στηρίξαμε την Euroseas να υλοποιήσει τη δέσμευσή της στο πλαίσιο των ESG, επεκτείνοντας ένα δάνειο που συνδέεται με τη βιωσιμότητα, για τη χρηματοδότηση του νεότευκτου M/V Gregos, ενός οικολογικού feeder containership χωρητικότητας 2,800 teu».

    Με την ευκαιρία, η κα Χριστίνα Μαργέλου, Επικεφαλής της Μονάδας Ναυτιλιακών Χρηματοδοτήσεων στη Eurobank, δήλωσε: «Συγχαίρουμε την Euroseas για την παράδοση του Gregos από τo ναυπηγείο HYUNDAI MIPO DOCKYARD CO., LTD. στη Νότια Κορέα.  Η Eurobank είναι στην ευχάριστη θέση να συνεισφέρει και να υποστηρίξει την ανανέωση του στόλου της Euroseas με ένα σύγχρονο, οικονομικό στην κατανάλωση καυσίμου πλοίο, οικολογικού σχεδιασμού».

    Το πλοίο είναι συμβατό με το EEDI Phase 3 και είναι εξοπλισμένο με κινητήρα Tier III και άλλα χαρακτηριστικά που συνδέονται με τη βιωσιμότητα, συμπεριλαμβανομένης της εγκατάστασης AMP (εναλλακτική θαλάσσια δύναμη).

    Διαβάστε ακόμη:

    Eurobank: Επιβραδύνεται, αλλά παραμένει το brain drain – Το «κλειδί» για την αλλαγή

     



    ΣΧΟΛΙΑ