• Ναυτιλία

    Α. Χατζηγιάννης: Συνεχίζει δυναμικά την επέκταση του στόλου της Cyprus Sea Lines

    Ο εφοπλιστής Ανδρέας Χατζηγιάννης

    Ο εφοπλιστής Ανδρέας Χατζηγιάννης


    Γιγαντώνεται όλο και περισσότερο ο στόλος της ναυτιλιακής Cyprus Sea Lines, της οποίας ηγείται ο  εφοπλιστής Ανδρέας Χατζηγιάννης, με την τελευταία κίνηση της εταιρείας να αφορά στην αγορά ενός φορτηγού πλοίου μεταφοράς ξηρού φορτίου.

    Ο λόγος για το capesize bulker Certoux (χωρητικότητας 169.159-dwt και κατασκευής 2000) το οποίο, ανήκε στην Swissmarine και εξαγοράσθηκε από την κυπριακή εταιρεία έναντι 11 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Η κίνηση αυτή έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά από εξαγορές που έχει πραγματοποιήσει η ναυτιλιακή της οποίας ηγείται ο κ. Χατζηγιάννης.

    Συγκεκριμένα η Cyprus Sea Lines, αγόρασε τον Οκτώβριο του 2017 το Mediterranean Trader (χωρητικότητας 169.237-dwt και κατασκευής 2008), από την νοτιοκορεάτικη εταιρεία Sinokor Merchant Marine έναντι 16,9 εκατ. δολ. Το πλοίο μετονομάσθηκε σε Cape Trader.

    Πέρα από αυτή την αγορά ο εφοπλιστής κινήθηκε δυναμικά και στον τομέα των containerships αγοράζοντας δύο panamaxes. Επίσης απέκτησε και ένα handysize φορτηγό πλοίο.

    Ανδρέας Χατζηγιάννης
    Ο εφοπλιστής Ανδρέας Χατζηγιάννης

    Ο κ. Χατζηγιάννης είναι γνωστός για την  διορατικότητα του και την ικανότητα που έχει να κάνει τις σωστές κινήσεις στο σωστό χρόνο. Το απέδειξε άλλωστε ακόμη μία φορά με την εξαγορά του capesize.

    Η στόλος της Cyprus Sea Lines αποτελείται από επτά containerships και 24 bulkers.

    Ο εφοπλιστής ελέγχει επίσης και τις ναυτιλιακές εταιρείες Cyprus Maritime και Hellenic Tankers. Ο στόλος και των τριών εταιρειών μαζί αριθμεί 45 πλοία με τη συνολική τους χωρητικότητα να ξεπερνάει τα τέσσερα εκατομμύρια – dwt.

    Χατζηγιάννης
    To boxship SC Mara (χωρητικότητας 5.060-TEU και κατασκευής 2006)

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μαρία Αγγελικούση: Η κόρη του Γιάννη Αγγελικούση αποκαλύπτει τα σχέδιά της

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα deals δύο ελληνικών ναυτιλιακών στην αγορά του LPG

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γ. Οικονόμου: Πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών λανσάρει η DryShips

     



    ΣΧΟΛΙΑ