• Ναυτιλία

    Χ. Μυλωνάς: Νέο deal για την Transmed – Πού «επένδυσε» 23 εκατ. δολάρια;

    Capesize bulker

    Capesize bulker


    Συνεχίζει τα δυναμικά deals η ελληνική ναυτιλιακή Transmed Shipping, συμφερόντων του  εφοπλιστή Χαράλαμπου Μυλωνά, καθώς προχώρησε στην πρώτη της αγορά για το 2018. Όπως ανακοίνωσε η Noble Group, ήρθε σε συμφωνία με την Transmed για την πώληση του kamsarmax bulker Ocean Vision (χωρητικότητας 81.502-dwt και κατασκευής 2015) έναντι 23,8 εκατ. δολαρίων.

    Σε ανακοίνωσή της, η Noble Group αναφέρει πως αποφάσισε να κάνει χρήση των ευνοϊκών συνθηκών που επικρατούν αυτήν τη στιγμή στην αγορά για να κερδίσει χρήματα από το bulker.

    Πάντως η τιμή των 23,8 εκατ. δολ. για το kamsarmax είναι αρκετά υψηλή, καθώς σύμφωνα με τη διαδικτυακή πλατφόρμα ναυτιλιακών δεδομένων VesselsValue η τιμή του πλοίου είναι περίπου 22,5 εκατομμύρια δολάρια.

    Αυτή είναι η δεύτερη πώληση φορτηγού πλοίου σε εταιρεία ελληνικών συμφερόντων από τη Noble, με την πρώτη να αφορά το Ocean Integrity (χωρητικότητας 81.499-dwt και κατασκευής 2015) το οποίο κατέληξε στην Primerose Shipping.

    Ο εφοπλιστής Χαράλαμπος Μυλωνάς, Transmed Shipping

    Ο στόλος της εταιρείας του κ. Μυλωνά αποτελείται από 24 φορτηγά πλοία με μέσο όρο ηλικίας τα πέντε χρόνια. Επιπλέον η Transmed έχει παραγγείλει και δύο post-panamaxes τα οποία «χτίζονται» αυτή τη στιγμή στα ναυπηγεία Sasebo στην Ιαπωνία.

    Τα δύο πλοία αναμένεται να ενταχθούν στον στόλο της εταιρείας τον επόμενο χρόνο.

    Υπενθυμίζεται, όπως είχε γράψει το mononews.gr, πως η τελευταία αγορά της ναυτιλιακής και μοναδική για το 2017 ήταν η αγορά του capesize bulker King Robert (χωρητικότητας 169.676-dwt και κατασκευής 2008 στα ναυπηγεία Daehan Shipbuilding), τον Δεκέμβριο, έναντι 18 εκατομμυρίων δολαρίων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αδ. Λαιμός: Νέα συμφωνία για επέκταση του στόλου της Unisea Shipping

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σ. Παληός: Χημική διαρροή από containership της Diana – Τι συνέβη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Aegean Marine: Στον «αέρα» το deal με την HEC Europe



    ΣΧΟΛΙΑ