• Ναυτιλία

    Carnival: Παραγγελία ναυπήγησης κρουαζιερόπλοιου επιπέδου Excel στη Γερμανία

    Josh Weinstein, CEO Carnival Corporation

    Josh Weinstein, CEO Carnival Corporation


    Ο ναυτιλιακός κολοσσός κρουαζιέρας Carnival Corporation & plc. γνωστοποίησε ότι υπέγραψε συμφωνία με το ναυπηγείο Meyer Werft της Γερμανίας για την κατασκευή ενός κρουαζιερόπλοιου κατηγορίας Excel για το εμπορικό σήμα Carnival Cruise Line και με προγραμματισμένη παράδοση για το 2028.

    Η Carnival Corporation έχει ανακοινώσει ήδη την πρώτη παραγγελία νεότευκτων πλοίων μετά από πέντε χρόνια αποφυγής οποιουδήποτε σχεδιασμού κατασκευής νεότευκτων πλοίων λόγω της πανδημίας του Covid 19.

    «Ο στόλος της κατηγορίας Excel της Carnival θα αποτελείται σύντομα από αυτά τα εξαιρετικά δημοφιλή πλοία που προσφέρουν υψηλές ανέσεις για τους επιβάτες και ιδιαίτερη λειτουργική αποτελεσματικότητα», δήλωσε η Christine Duffy, πρόεδρος της Carnival Cruise Line.

    Christine Duffy, πρόεδρος της Carnival Cruise Line
    Christine Duffy, πρόεδρος της Carnival Cruise Line

    «Από την εισαγωγή του Mardi Gras το 2021 και την επέκταση με το Carnival Celebration το 2022 και το Carnival Jubilee το 2023, αυτά τα πλοία της κατηγορίας Excel προκαλούν ενθουσιασμό. Με την άφιξη του Carnival Firenze τον Απρίλιο, ολοκληρώνουμε την προσθήκη πέντε πλοίων στον στόλο μας σε λιγότερο από 20 μήνες και στη συνέχεια θα περάσουμε σε μια άλλη φάση ανάπτυξης με αυτά τα δύο πλοία Excel».

    Το πέμπτο πλοίο της κλάσης Excel θα ναυπηγηθεί στην ίδια πλατφόρμα με τα αδέρφια του, επομένως με ολική χωρητικότητα 180.000 τόνων, τροφοδοτούμενο από υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) και ικανό να υποδέχεται πάνω από 6.400 επισκέπτες και 1.800 μέλη πληρώματος.

    «Αυτή η νέα παραγγελία συνεχίζει να εξισορροπεί τη δέσμευσή μας για ανάπτυξη με μια υπεύθυνη προσέγγιση για τη στρατηγική βελτίωση του ισολογισμού μας, τη σημαντική μείωση των επιπέδων μόχλευσης και τη συνέχιση της μεταφοράς αξίας προς τους μετόχους», δήλωσε ο Josh Weinstein, Διευθύνων Σύμβουλος της Carnival Corporation & plc.

    Διαβάστε επίσης:

    Kogo: Αυτό είναι το superyacht που αγόρασε rich & famous Έλληνας εφοπλιστής

    Attica Group: Επεκτείνει την εκπτωτική της πολιτική στις οικογένειες με τρία παιδιά

    H Neptune Lines της Μελίνας Τραυλού θα μεταφέρει ετησίως 20.000 αυτοκίνητα στη Γένοβα



    ΣΧΟΛΙΑ