• Ναυτιλία

    Capital Product Partners (Βαγγέλης Μαρινάκης): Πούλησε επτά πλοία κοντέινερ αξίας $272,5 εκατ.

    Βαγγέλης Μαρινάκης

    Βαγγέλης Μαρινάκης


    Η Capital Product Partners L.P. του Βαγγέλη Μαρινάκη, γνωστοποίησε σήμερα ότι υπέγραψε συμφωνία για την πώληση τριών πλοίων μεταφορικής ικανότητας 10.000 Teu.

    Τα τρία πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, ναυπηγήθηκαν το 2011 στη Samsung Heavy Industries, Ν. Κορέα και είναι τα εξής: τα M/V Athos, τα M/V Aristomenis και τα M/V Athenian.

    Η παράδοση των πλοίων στον αγοραστή αναμένεται τον Απρίλιο του 2024.

    Στις 13 Νοεμβρίου 2023, ως μέρος της εξαγοράς 11 νεότευκτων πλοίων μεταφοράς LNG για 3,1 δισεκατομμύρια δολάρια, η εταιρεία ανακοίνωσε την εστίασή της σε πλοία LNG και την πρόθεσή της να εκχωρήσει τα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

    Με την πρόσφατα ολοκληρωμένη πώληση του M/V Akadimos (115.534 DWT / 9.300 TEU, Eco-Flex, Wide Beam, κατασκευής 2015, Daewoo-Mangalia Heavy Industries S.Α., Ρουμανία), το οποίο παραδόθηκε στους νέους ιδιοκτήτες του στις 8 Μαρτίου 2024, η εταιρεία ολοκλήρωσε την πώληση δύο πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και συμφώνησε να πουλήσει δύο πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Panamax και τρία πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Neo-Panamax.

    Τα συνολικά αναμενόμενα ακαθάριστα έσοδα από την πώληση των επτά πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων υπολογίζονται σε περίπου 272,5 εκατομμύρια δολάρια ή 182,5 εκατομμύρια δολάρια μετά την αποπληρωμή του εκκρεμούς χρέους.

    Διαβάστε επίσης: 

    Έρχονται νεότευκτα ρυμουλκά στην Ελλάδα από θυγατρική της MSC

    Γιάννης Κάρτσωνας (Breakwave Advisors): Η ακμάζουσα αγορά ξηρού φορτίου αψηφά τις προειδοποιήσεις από την αγορά του χάλυβα

    Χάρης Βαφειάς: Η C3is συγκέντρωσε 6 εκατ. δολάρια, ενώ ο Nasdaq την απειλεί με διαγραφή



    ΣΧΟΛΙΑ