• Ναυτιλία

    B. Mαρινάκης: Ποιος είναι ο ιδιώτης επενδυτής που απέκτησε το 6,23% των μετοχών της CPP

    Βαγγέλης Μαρινάκης

    Βαγγέλης Μαρινάκης, εφοπλιστής Capital Ship Management


    Ένας ιδιώτης επενδυτής αύξησε το ποσοστό συμμετοχής του στην εταιρία Capital Products Partners, συμφερόντων του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, σε πάνω από 6%, γεγονός που τον καθιστά το μεγαλύτερο μέτοχο στη ναυτιλιακή.
    Ο λόγος για τον Zhengxu He, ο οποίος κατέχει 7,93 εκατ. μετοχές της ελληνικής εταιρίας, δηλαδή το 6,23% του μετοχικού της κεφαλαίου, σύμφωνα με τις χρηματιστηριακές αρχές.

    Στους υπόλοιπους μετόχους της CPP περιλαμβάνονται η Goldman Sachs, με ποσοστό 2,3% και η Global X Management, που κατέχει 1,6% του μετοχικού κεφαλαίου, αναφέρει το tradewinds.

    Tο σύνολο των εν κυκλοφορία μετοχών της ναυτιλιακής ανέρχεται σε 127,3 εκατομμύρια, με τη χρηματιστηριακή της αξία να διαμορφώνεται στα 400 εκατ. δολ.

    Ο Zhengxu είναι Αμερικανός υπήκοος, του οποίου το γραφείο βρίσκεται στο Ινστιτούτο Μαθηματικών του Πεκίνου στην Κινεζική Ακαδημία Επιστημών. Μάλιστα, το σχολείο τον περιλαμβάνει στους καθηγητές του.

    Παράλληλα, ο Zhengxu, έχει άλλη μία διεύθυνση στο Reno, στη Νεβάδα και διατηρεί επενδύσεις στην αγορά ακινήτων ενώ έχει κατοχυρώσεις και ευρεσιτεχνίες στον κλάδο της μαγειρικής.

    Το δεξαμενόπλοιο μεταφοράς προϊόντων πετρελαίου “Alkiviadis” της Capital Product Partners έχει χωρητικότητα 36.721-dwt και είναι κατασκευής του 2006

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ποιοι εφοπλιστές αγόρασαν τα περισσότερα τάνκερ και bulkers φέτος. Όλα τα ονόματα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Αποκλειστικό: Το νέο mega deal του B. Mαρινάκη ύψους 2 δις. δολαρίων

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σ. Παληός: Νέες business με την Cargill International για την Diana Shipping

     



    ΣΧΟΛΙΑ