• Ναυτιλία

    B. Mαρινάκης: Γιατί οι αναλυτές συστήνουν buy για τις μετοχές της CPP

    Βαγγέλης Μαρινάκης

    Βαγγέλης Μαρινάκης, εφοπλιστής Capital Ship Management


    Με σύσταση buy ξεκίνησε την κάλυψη της μετοχής της ναυτιλιακής Capital Products Partners, συμφερόντων του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, η Fearnley Securities, εκτιμώντας πως η εταιρεία βρίσκεται σε προνομιακή θέση για να επωφεληθεί από την ισχυρή αγορά των τάνκερ που αναμένεται τα επόμενα χρόνια.

    Οι αναλυτές της Fearnley τοποθετούν την τιμή-στόχο για τη μετοχή της CPP στα 4,3 δολάρια, επισημαίνοντας ότι η εταιρεία διαθέτει κάλυψη από ναυλώσεις που είναι από τις κορυφαίες στην αγορά.

    Όπως εξηγούν οι αναλυτές της εταιρείας, η συμβολαιακή κάλυψη της ναυτιλιακής την προστατεύει από την αδύναμη σημερινή αγορά, ενώ τα 21 από τα 26 τάνκερ της θα βγουν στην αγορά για νέες ναυλώσεις εντός του 2019, όταν η αγορά των τάνκερ προβλέπεται να είναι σε υψηλότερα επίπεδα, καθώς η ανάκαμψη αναμένεται να ξεκινήσει στο τέταρτο τρίμηνο του 2018.

    Όσο για την κερδοφορία της CPP, η Fearnley την υπολογίζει στα 52 εκατομμύρια δολάρια για το 2018 και στα 94 εκατ. δολάρια για το 2019, ενώ υπολογίζει ότι έως τα τέλη του 2019 θα δημιουργήσει ρευστότητα ύψους περίπου 130 εκατ. δολαρίων.

    Αναμένουμε ότι η Capital Products Partners να αξιοποιήσει αυτά τα έσοδα σε επιπλέον αγορές από τη μητρική της και περαιτέρω αύξηση των προοπτικών διανομής”, αναφέρουν οι αναλυτές της Fearnley.

    Μαρινάκης ναυτιλία
    Βαγγέλης Μαρινάκης, εφοπλιστής Capital Maritime

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Aγγ. Φράγκου: Αυτός είναι ο επενδυτής που «ποντάρει» στη Navios Acquisition

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Richard Rivlin (VesselsValue): Οι κλάδοι της ναυτιλίας που θα πρωταγωνιστήσουν το 2018

     ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο νέος παίκτης στην ελληνική αγορά του dry bulk που πηγαίνει κόντρα στο ρεύμα



    ΣΧΟΛΙΑ