Ναυτιλία

Αποκολλήθηκε το τάνκερ που πήρε φωτιά στην Κύπρο – Σε κρίσιμη κατάσταση δύο ναυτικοί

  • NewsRoom


Στο αγκυροβόλιο του Βασιλικού, σε μικρή απόσταση από το σημείο όπου βρισκόταν, ρυμουλκήθηκε το πετρελαιοφόρο «Άθλος», το οποίο προσάραξε 200 μέτρα από την ακτή ύστερα από έκρηξη που σημειώθηκε πριν από δύο ημέρες, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά. «Η επιχείρηση ρυμούλκησης, που άρχισε χθες και συνεχίστηκε κατά τη διάρκεια της νύκτας, στέφθηκε με επιτυχία», δήλωσε ο Γιάννος Λακκοτρύπης, εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας VTS Vasiliko Terminal Services, στην οποία η πλοιοκτήτρια εταιρεία ανέθεσε τη διαχείριση του πλοίου μετά το ατύχημα.

Ο κ. Λακκοτρύπης διαβεβαίωσε ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα με την τοποθέτηση πλωτών φραγμάτων, ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο διαρροής καυσίμων ενώ, αναφορικά με τα αίτια της έκρηξης και της πυρκαγιάς, είπε ότι αυτά αποτελούν ακόμη αντικείμενο έρευνας.

Κρίσιμη παραμένει, ωστόσο η κατάσταση των δύο Ινδών, μελών του πληρώματος, οι οποίοι υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα και νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Οι δύο Έλληνες ναυτικοί, που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με υποθερμία, έτυχαν περίθαλψης και πήραν εξιτήριο.

Το πλοίο με σημαία Μάλτας εξέπεμψε σήμα κίνδυνου το πρωί του Σαββάτου ενώ βρισκόταν 3 ναυτικά μίλια νοτίως του αλιευτικού καταφυγίου Ζυγίου, ύστερα από έκρηξη που προκάλεσε πυρκαγιά στο σκάφος.

Το σκάφος είχε 17μελές πλήρωμα (επτά Έλληνες, εννέα Ινδούς και έναν Γεωργιανό).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αυτοί είναι οι κορυφαίοι δισεκατομμυριούχοι παγκοσμίως: Oι κερδισμένοι και οι χαμένοι του 2018

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στο e-σφυρί άλλα τρία ακίνητα ιστορικής εταιρείας ηλεκτρολογικού εξοπλισμού


ΣΧΟΛΙΑ