• Business

    Στο e-σφυρί άλλα τρία ακίνητα ιστορικής εταιρείας ηλεκτρολογικού εξοπλισμού

    • NewsRoom


    Σειρά ακινήτων της εταιρείας Αφοί Κωνσταντακάτου, εταιρείας που δραστηριοποιείτο επί σχεδόν 100 χρόνια στην αγορά ηλεκτρολογικού εξοπλισμού, βγαίνουν σε πλειστηριασμό στις 30 Ιανουαρίου, κλείνοντας με αυτόν τον τρόπο μια ιστορική κατά τα άλλα πορεία.

    Πρόκειται για τη γνωστή εταιρεία που ιδρύθηκε το 1919, εφοδιάζοντας με ηλεκτρολογικό υλικό τις ιδιωτικές εταιρείες παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος και στη δεκαετία του 1950 έφτασε να είναι η κορυφαία στον κλάδο, ενώ τις επόμενες δεκαετίες επεκτάθηκε σταδιακά, φτιάχνοντας ένα καλό όνομα στην αγορά. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα, με τη διοίκηση της εταιρείας να καταθέτει, χωρίς επιτυχία, στο παρελθόν αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 και ταυτόχρονη αίτηση πτώχευσης.

    Τελικά, η εταιρεία έβαλε λουκέτο το 2017.

    Οι τρεις συνολικά ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί αφορούν τρία ακίνητα της εταιρείας σε Κηφισιά, Αυλώνα και Βοτανικό.

    Επισπεύδουσα είναι η Alpha Bank, ως εκπρόσωπος των ομολογιούχων τραπεζών  (Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα και Eurobank) του από 24 Ιανουαρίου 2014 προγράμματος εκδόσεως κοινού εμπράγματος εξασφαλισμένου ομολογιακού δανείου.

    Το ποσό της οφειλής είναι στα 5.085.210 ευρώ πλέον τόκων, εξόδων εκτέλεσης μέχρις εξόφλησης, και η τιμή της πρώτης προσφοράς για τα τρία ακίνητα της Αφοί Κωνσταντακάτου που θα εκπλειστηριαστούν αγγίζει τα 6,1 εκατ. ευρώ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Στο σφυρί και η έπαυλη του Ανδρέα Βγενόπουλου στην Εκάλη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Βροχή» πλειστηριασμών τους επόμενους μήνες: Γιατί βγαίνουν στο σφυρί τα σπίτια του Αλέξανδρου Λυκουρέζου και της Βιργινίας Βεντουράκη 



    ΣΧΟΛΙΑ