• Ναυτιλία

    Απαγωγή Έλληνα πραγματογνώμονα πάνω σε δεξαμενόπλοιο

    Το πρώτο δεξαμενόπλοιο με ελληνική σημαία που κινείται και με αμμωνία ανήκει στην Avin


    Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Χίου, για καταγγελία απαγωγής ημεδαπού επιβαίνοντα σε δεξαμενόπλοιο σημαίας Παλάου.

    Το Δ/Ξ βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή 3,7 ν.μ. δυτικά της Χίου, προερχόμενο από την Τουρκία με προορισμό την Αίγυπτο, με συνολικά δεκαπέντε επιβαίνοντες.

    Αμέσως στην περιοχή μετέβη περιπολικό πλοίο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο γνωστοποίησε στο δεξαμενόπλοιο να αλλάξει πορεία με κατεύθυνση το αγκυροβόλιο της Χίου, έπειτα από εντολή της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Χίου.

    Με τον κατάπλου του Δ/Ξ πλοίου στο αγκυροβόλιο, επιβιβάστηκαν σε αυτό στελέχη του γραφείου ασφάλειας και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της Λιμενικής Αρχής Χίου για τη διενέργεια νηοψίας, με αρνητικά αποτελέσματα, ενώ δύο ακόμα αλλοδαποί επιβαίνοντες δήλωσαν την αρπαγή τους.

    Στη συνέχεια, τα τρία άτομα που δήλωσαν την αρπαγή τους, ο Πλοίαρχος και ο Α΄ μηχανικός του πλοίου καθώς και τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. επιβιβάστηκαν σε Ε/Γ-Λάντζα και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Χίου.

    Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο Πλοίαρχος του δεξαμενόπλοιου για παράβαση του άρθρου 322 Π.Κ. ¨Αρπαγή¨, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους του Δ/Ξ λόγω ελλιπής σύνθεσης.

    Διαβάστε επίσης:

    Τηλεδιάσκεψη για την υπογειοποίηση των γραμμών του ΗΣΑΠ από το Νέο Φάληρο έως το λιμάνι

    Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Λακωνίας: Χρηματοδότηση 1,650 εκατ. ευρώ

    Ξηραδάκης: Σχεδιάζεται το 1ο Shipping Finance and Investment Sino-Hellenic Forum



    ΣΧΟΛΙΑ