• Ναυτιλία

    Αντρέι Μελνιτσένκο: Στο Φάληρο αγκυροβόλησε το πολυτελές κότερο του μεγιστάνα, αξίας €430 εκατ.

    _Αντρέι Μελνιτσένκο: Στο Φαληρικό ορμό αγκυροβόλησε το πολυτελές κότερο του μεγιστάνα


    Το κότερο του Ρώσου ολιγάρχη Αντρέι Μελντιτσένκο, το «Sailing Yacht A», νηολογίου Χάμιλτον Βερμούδων, αγκυροβόλησε ανοιχτά χθες στο Φαληρικό όρμο και έγινε αντικείμενο θαυμασμού απο τους Πειραιώτες.

    Το σκάφος, ένα τρικάταρτο πολυτελές σκάφος που αξία του ανέρχεται σε 400 – 430 εκατ. ευρώ, έχει μήκος 142, 8 μέτρα και 19 μέτρα πλάτος και το σχεδίασε ο Γάλλος σχεδιαστής Φιλίπ Σταρκ. Ναυπηγήθηκε από τη Naval Yards στο Κίελο της Γερμανίας, παραδόθηκε προ διετίας στον ιδιοκτήτη του.

    Το πολυτελές σκάφος πριν λίγες ημέρες είχε προσεγγίσει την Ιθάκη και το Ναύπλιο.

    Το «Α» της θαλαμηγού είναι απο το όνομα της συζύγου του Ρώσου ολιγάρχη, Αλεξάνδρας. Η προσωπική περιουσία που Μελνιτσένκο ανέρχεται σε σε 13,5 δισ. δολάρια και βρίσκεται στην 88η θέση των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes.

    Μέσα στο σκάφος υπάρχει χώρος στάθμευσης για τέσσερις βοηθητικές λέμβους, για, τζετ σκι, χόβερκραφτ, αυτοκίνητα κ.λπ., ενώ εντυπωσιακό είναι και το ελικοδρόμιο του πλοίου.

    Το μεσαίο κατάρτι, που φτάνει σε ύψος 100 μέτρα, ενώ τρία κατάρτια, έχουν κατασκευαστεί από ανθρακονήματα και σηκώνουν πανιά που το συνολικό τους εμβαδόν φθάνει τα 3.747 τετραγωνικά μέτρα.

    Δείτε φωτογραφίες:

    _Αντρέι Μελνιτσένκο: Στο Φαληρικό ορμό αγκυροβόλησε το πολυτελές κότερο του μεγιστάνα

    Διαβάστε επίσης:

    Ρωσία: Ο γιός του Αλεξάντρ Σολζενίτσιν έγινε γενικός διευθυντής στη SUEK

    Γιώργος Προκοπίου στο 1ο Olympic Yacht Show 2021: Η Ελλάδα μπορεί να γίνει διεθνές κέντρο του yachting

    Βίκτωρας Ρέστης: Επανεμφάνιση με πλειστηριασμό



    ΣΧΟΛΙΑ