• Business

    Ιταλία: Κατάσχεσε το Sailing Yacht A του Ρώσου δισεκατομμυριούχου Αντρέι Μελνιτσένκο – Το μεγαλύτερο γιοτ στον κόσμο

    • NewsRoom

    Ο Αντρέι Μελνιτσένκο με το πρώην μοντέλο και νυν σύζυγό του Αλεξάνδρα, από το πρώτο γράμμα της οποίας έχει ονομάσει το σκάφος


    Η ιταλική αστυνομία κατάσχεσε ένα υπερπολυτελές σκάφος του Ρώσου δισεκατομμυριούχου Αντρέι Μελνιτσένκο, ανακοίνωσε το Σάββατο το γραφείο του πρωθυπουργού, λίγες ημέρες αφότου ο επιχειρηματίας συμπεριλήφθηκε στον κατάλογο κυρώσεων της ΕΕ μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, σύμφωνα με το Reuters.

    Το ιστιοπλοϊκό σκάφος Α, μήκους 143 μέτρων, το οποίο κοστολογείται στα 530 εκατ. ευρώ, έχει δεσμευτεί στο βόρειο λιμάνι της Τεργέστης, ανέφερε η κυβέρνηση.

    Σχεδιασμένο από τον Philippe Starck και κατασκευασμένο από τη Nobiskrug στη Γερμανία, το σκάφος είναι το μεγαλύτερο του είδους του στον κόσμο, ανέφερε η κυβέρνηση.

    Ο Μελνιτσένκο είναι ιδιοκτήτης του μεγάλου παραγωγού λιπασμάτων EuroChem Group και της εταιρείας άνθρακα SUEK.

    Την περασμένη εβδομάδα η ιταλική αστυνομία κατέσχεσε βίλες και γιοτ αξίας 143 εκατ. ευρώ από πέντε Ρώσους υψηλού προφίλ που έχουν ενταχθεί στον κατάλογο των κυρώσεων.

    Οι αστυνομικές επιχειρήσεις ήταν μέρος μιας συντονισμένης προσπάθειας των δυτικών κρατών να τιμωρήσουν πλούσιους Ρώσους που συνδέονται με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

    Διαβάστε επίσης

    Αντρέι Μελνιτσένκο: Στο Φάληρο αγκυροβόλησε το πολυτελές κότερο του μεγιστάνα, αξίας €430 εκατ.



    ΣΧΟΛΙΑ