F

Ναυτιλία

Γιώργος Προκοπίου στο 1ο Olympic Yacht Show 2021: Η Ελλάδα μπορεί να γίνει διεθνές κέντρο του yachting

  • NewsRoom


Mε μία εντυπωσιακή τελετή έναρξης άνοιξε τις πύλες τους στην Olympic Marine, στο Λαύριο, το 1ο Olympic Yacht Show 2021.

Η έκθεση των σκαφών διοργανώνεται από την ONDECK Events σε συνεργασία με την Olympic Marine SA, μία από τις καλύτερες οργανωμένες μαρίνες της Μεσογείου, συμφερόντων του εφοπλιστή Γιώργου Προκοπίου.

Η μεγάλη γιορτή του yachting θα λειτουργήσει μέχρι τις 5 Οκτωβρίου και οι επισκέπτες, ύστερα από αρκετά χρόνια, έχουν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν σε σκάφη στο φυσικό τους περιβάλλον, ενώ στη στεριά ενημερώνονται για ό,τι αφορά στο σκάφος και τον σύγχρονο εξοπλισμό του.

«Είμαι πολύ χαρούμενος και υπερήφανος που γίνεται αυτή η προσπάθεια από τόσους επαγγελματίες και τόσους εκθέτες. Είχε πολλά χρόνια να πραγματοποιηθεί αντίστοιχη έκθεση στη χώρα. Εμείς, ως Olympic Marine, με αγάπη για αυτό που γίνεται, προσφέραμε τη στήριξή μας διότι η πατρίδα μας είναι η θάλασσα. Το παράρτημα είναι η στεριά. Εμείς είμαστε άνθρωποι της θάλασσας και για αυτό πρέπει να υποστηρίζουμε κάθε τέτοια προσπάθεια διότι αυτό είναι το φυτώριο για τους μετέπειτα πλοιοκτήτες, εφοπλιστές.

Εγώ ξεκίνησα από την ιστιοπλοΐα και έτσι βρέθηκα στη θάλασσα. Το yachting αποτελεί μία οικονομική γέφυρα για την πατρίδα μας και ο θαλάσσιος τουρισμός ένα μεγάλο κομμάτι του τουρισμού. Χάρη στα πανέμορφα νησιά που διαθέτουμε μπορεί να γίνει η Ελλάδα διεθνές κέντρο του yachting και όπως είμαστε πρώτοι στην εμπορική ναυτιλία να γίνουμε πρώτοι και στο yachting», δήλωσε ο ιδιοκτήτης της Olympic Marine SA, κος Γιώργος Προκοπίου.

Το Olympic Yacht Show έχει ως στόχο να συνδράμει στην ενίσχυση του ποιοτικού τουρισμού της χώρας και να αναδείξει τις δυνατότητές της σε αυτόν τον τομέα. «Ύστερα από τέσσερα χρόνια αδιάκοπων εργασιών βρίσκομαι με ανθρώπους που μοιραζόμαστε το ίδιο κοινό όραμα. Επιθυμία μας είναι να γίνει το Olympic Yacht Show κέντρο διαλόγου των επαγγελματιών των παραγόντων, των σχεδιαστών, των ναυπηγών, των εραστών του είδους. Δηλαδή μία πολυεπίπεδη πλατφόρμα επικοινωνίας στο Λαύριο και στο Σούνιο σε μία πύλη και ένα ορμητήριο προς το πιο όμορφο νησιώτικο σύμπλεγμα του κόσμου», δήλωσε ο Γεράσιμος Γερολυμάτος, Director της ΟΝDECK Events και εμπνευστής του Yacht Show.

Η μεγάλη γιορτή του yachting θα λειτουργήσει μέχρι τις 5 Οκτωβρίου και οι επισκέπτες, ύστερα από αρκετά χρόνια, έχουν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν σε σκάφη στο φυσικό τους περιβάλλον, ενώ στη στεριά ενημερώνονται για ό,τι αφορά στο σκάφος και τον σύγχρονο εξοπλισμό του.

Olympic yacht Show 2021

Στην τελετή έναρξης το «παρών» έδωσαν εκπρόσωποι της πολιτικής και της επιχειρηματικής κοινότητας της Ελλάδος. Το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας κος Ευάγγελος Κυριαζόπουλος. «Εκθέσεις σκαφών αναψυχής, όπως αυτή, είναι πολύ σημαντικές για τη χώρα μας γιατί πραγματικά βελτιώνει αυτό το ποιοτικό που θέλουμε στον θαλάσσιο τουρισμό μας. Η θάλασσα της Ελλάδα μας ενδείκνυται για τουρισμό με σκάφη αναψυχής. Έτσι, τέτοιες πρωτοβουλίες, όπως το Οlympic Yacht Show, είναι πολύ σημαντικές για την ανάπτυξη αυτού του προϊόντος που έχει τόσο ανάγκη η χώρα μας», υπογράμμισε ο κος Κυριαζόπουλος.

Το Υπουργείο Τουρισμού εκπροσώπησε η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κα Βίκυ Λοΐζου: «Είναι πολύ σημαντικό γιατί ύστερα από τόσο καιρό έχουμε ένα πολύ σημαντικό show για το yachting. Για το υπουργείο Τουρισμού αποτελεί προτεραιότητα ο θαλάσσιος τουρισμός και για αυτό έχουμε εξασφαλίσει και πολλές επενδύσεις».

Στις δυνατότητες ανάπτυξης που έχει ο τομέας του yachting στην Ελλάδα αναφέρθηκε η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κα Κατερίνα Μονογυιού: «Η χώρα μας περιβάλλεται από θάλασσα. Διαθέτει πανέμορφα νησιά και μία εντυπωσιακή ακτογραμμή. Οι δυνατότητες ανάπτυξης είναι μεγάλες και διοργανώσεις, όπως αυτή του Olympic Yacht Show, προβάλλουν την Ελλάδα και ενισχύουν τον τουρισμό. Εύχομαι να γίνει θεσμός και να ξεχωρίσει σε διεθνές επίπεδο».

Σπουδαία είναι η συμβολή του Οlympic Yacht Show στην ανάπτυξη του τοπικού τουρισμού στην περιοχή του Λαυρίου και στην ενίσχυση της οικονομίας της. «Το Οlympic Yacht Show έχει μεγάλη σημασία για το Λαύριο και γενικότερα για την Αττική. Μπορεί να αποτελέσει μία σπουδαία ευκαιρία για την τουριστική προβολή της χώρας μας και ειδικά της περιοχής του Λαυρίου, όπου φιλοδοξούμε και θέλουμε να είναι μία από τις πύλες εισόδου της Αττικής. Διαθέτουμε ένα ωραίο λιμάνι, μία ωραία πόλη με φιλόξενους ανθρώπους», τόνισε ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής, κος Βασίλης Οικονόμου.

Olympic yacht Show 2021

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

 ΣΧΟΛΙΑ