• Ναυτιλία

    Αντώνης Στελλιάτος στο mononews: Ανησυχούμε και ελπίζουμε ότι Ρώσοι και Ουκρανοί θα έρθουν για θαλάσσιες περιηγήσεις με σκάφη αναψυχής

    Αντώνης Στελλιάτος. Πρόεδρος ΕΠΕΣΤ

    Αντώνης Στελλιάτος. Πρόεδρος ΕΠΕΣΤ


    Τη δικαιολογημένη ανησυχία του εκφράζει ο πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Επαγγελματικών Σκαφών Τουρισμού (ΕΠΕΣΤ), Αντώνης Στελλιάτος για τα γεγονότα στην Ουκρανία και για το ενδεχόμενο να χαθεί για φέτος η τουριστική σεζόν για τους Ουκρανούς και Ρώσους τουρίστες.

    Εκτιμάται ότι περί τους 500.000 τουρίστες αναμένονταν από τη Ρωσία και άλλοι 300.000 Ουκρανοί να έρθουν στην Ελλάδα για να κάνουν διακοπές και σε μεγάλο ποσοστό από τους τουρίστες αυτούς έχουν προγραμματίσει να κάνουν και θαλάσσιες περιηγήσεις με ιστιοπλοϊκά, καταμαράν και πολυτελή κρούιζερ.

    Ο πρόεδρος της ΕΠΕΣΤ, Αντώνης Στελλιάτος, με δήλωση του προς το mononews.gr για τις εξελίξεις και συγκρούσεις στην Ουκρανία, τονίζει:

    «Παρακολουθούμε με αγωνία για τα γεγονότα στην Ουκρανία και ελπίζουμε ότι δεν θα έχουμε δραματικές εξελίξεις που θα επηρεάσουν την φετινή χρονιά στο χώρο του γιώτινγκ. Ελπίζουμε ότι η κατάσταση θα εκτονωθεί μέχρι να ξεκινήσει η σεζόν και να υπάρχει ομαλή ροή τουριστών προς την Ελλάδα. Άλλωστε, τα ιστιοπλοϊκά σκάφη και τα καταμαράν ξεκινούν τον Μάρτιο και τα πολυτελή κρούιζερ τον Ιούνιο. Δεν το κρύβω, ανησυχούμε γιατί αρκετά προβλήματα μας έχει δημιουργήσει ο κορονοϊός».

    Διαβάστε επίσης:

    Αντώνης Στελλιάτος στο mononews: Στο 80% του 2019 έφτασε φέτος ο τζίρος των τουριστικών σκαφών

    Euroferry Olympia: Εντοπίστηκε και τρίτη σορός άνδρα

    Ο Γιάννης Λάτσης ακόμη…φορολογείται!



    ΣΧΟΛΙΑ