• Ναυτιλία

    Αντιδράσεις των χρηστών και της Διεθνούς Ναυτικής Ένωσης για την απεργία στο λιμάνι του Πειραιά

    Αντιδράσεις των χρηστών και της Διεθνούς Ναυτικής Ένωσης για την απεργία στο λιμάνι του Πειραιά


    Οι χρήστες του λιμένα Πειραιά αντιδρούν έντονα για την διήμερη απεργία που θα πραγματοποιήσουν από αύριο τα μέλη της ΕΝΕΔΕΠ.

    Οι εργαζόμενοι, μέλη του σωματείου διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων κήρυξαν για αύριο Τετάρτη και μεθαύριο Πέμπτη απεργιακές κινητοποιήσεις με αίτημα η υπογραφή της συλλογικής σύμβασης εργασίας.

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Διεθνής Ναυτική Ένωση με επιστολή της προς τον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη ζητεί να γίνει άμεση παρέμβαση, ενώ η κινεζική εταιρεία που έχει την ευθύνη της διαχείρισης των προβλητών δύο και τρία, αναμένεται να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα για να κηρύξει την απεργία παράνομη και καταχρηστική.

    Η Διεθνής Ναυτική Ένωση τονίζει σε ανακοίνωση της ότι «ο συνωστισμός εμφόρτων και κενών εμπορευματοκιβωτίων στις λιμενικές εγκαταστάσεις Πειραιώς είναι δυστυχώς ασφυκτικός, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εγχώρια αγορά και κατ’ επέκτασιν για την Εθνική Οικονομία, εν όψει της εορταστικής περιόδου» και «με τον προσήκοντα σεβασμό στο δικαίωμα τόσο της απεργίας όσο και της εργασίας, απευθύνουμε έκκληση προς το Υ.ΝΑ.Ν.Π. να διαφυλάξει την -βάσει Νόμου προβλεπόμενη επιχειρησιακή λειτουργία του εμπορικού λιμένος Πειραιώς, σε αυτήν την εξόχως κρίσιμη περίοδο για το εισαγωγικό και εξαγωγικό εμπόριο της χώρας μας».

    Διαβάστε επίσης:

    Αύριο ξεκινάει η νέα 48ωρη απεργία στο λιμάνι του Πειραιά

    40 θέσεις σε μαθητές από την Κύπρο για τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού

    Eletson: «Λαβωμένη» αλλά προχωρά σε πορεία ανάταξης – Πήρε πίσω 3 από τα 4 κατασχεμένα



    ΣΧΟΛΙΑ