• Ναυτιλία

    Αναζητούνται πλοία για τις άγονες γραμμές

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Αναζητούνται πλοία για τις άγονες γραμμές


    Το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών ενέκρινε την διενέργεια δύο διαγωνισμών για την κάλυψη αγόνων γραμμών στις Κυκλάδες.

    Ειδικότερα, το ΣΑΣ, με απόφαση του γνωμοδότησε θετικά για την πρόσκληση σύναψης σύμβασης ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας για την εξυπηρέτηση της δρομολογιακής γραμμής:

    – Σύρος, Τήνος, Άνδρος, Κάρυστος ή Μαρμάρι με επιστροφή.
    – Σύρος, Κύθνος, Κέα, Λαύριο και επιστροφή.
    – Σύρος, Πάρος, Νάξος, Δονούσα, Αιγιάλη, Κατάπολα, Κουφονήσι,Σχοινούσα, Ηρακλειά, Νάξος, Πάρο,ς Σύρος.
    – Σύρος, Πάρος, Νάξος, Φολέγανδρος, Σίκινος, Ίος, Θηρασιά, Θήρα, Ανάφη και επιστροφή.

    Το πλοίο πρέπει να έχει μεταφορική ικανότητα τον χειμώνα 200 επιβατών και χωρητικότητα οχημάτων 400 τ.μ. επί των οποίων τα 200 τ.μ. για φόρτωση οχημάτων και να έχει ολικό μήκος 60 μέτρων.

    Επίσης, ενέκρινε την διενέργεια επαναληπτικού μειοδοτικού διαγωνισμού προς εξυπηρέτηση δρομολογιακών γραμμών και σύναψη σύμβασης ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας έως 31 Οκτωβρίου 2022 για τις γραμμές Οινούσες – Χίου και επιστροφή, Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας – Δάφνη και επιστροφή και για τη γραμμή Αγία Κυριακή – Νήσος Τρίκερι – Βόλος.



    ΣΧΟΛΙΑ