ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σημαντικές αποφάσεις έλαβε, κατά τη συνεδρίαση της 29ης Αυγούστου 2022, το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ), γνωμοδοτώντας προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σχετικά με την έγκριση για έκδοση προκήρυξης για την κάλυψη της συγκοινωνιακής ανάγκης από 1/11/2022 για τα νησιά Καρπάθου – Κάσου.
Η θετική γνωμοδότηση του ΣΑΣ έρχεται σε συνέχεια σχετικών ανακοινώσεων του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη, σχετικά με την πρόθεση ουσιαστικής αναβάθμισης της ποιότητας των υπηρεσιών ακτοπλοϊκής σύνδεσης με πλοίο Β κατηγορίας (ηλικίας έως 20 ετών), με πραγματοποίηση τριών δρομολογίων την εβδομάδα, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
Συγκεκριμένα, το προτεινόμενο πρόγραμμα δρομολογίων περιλαμβάνει:
α) ένα δρομολόγιο από Πειραιά για Θήρα-Ανάφη-Κάσο-Κάρπαθο-Διαφάνι-Χάλκη-Ρόδο.
β) ένα δρομολόγια από Πειραιά για Θήρα-Ανάφη-Σητεία-Κάσο-Κάρπαθο-Διαφάνι-Χάλκη-Ρόδο, και.
γ) ένα δρομολόγιο από Πειραιά για Θήρα-Ηράκλειο-Σητεία-Κάσο-Κάρπαθο-Ρόδο.
Ταυτόχρονα, το Συμβούλιο αποφάσισε θετικά στην επέκταση της συγκοινωνιακής σύνδεσης Σητεία – Κάσου – Καρπάθου – Χάλκης – Ρόδου με επιβατηγό ταχύπλοο έως και της 16/10/2022, ικανοποιώντας τα αιτήματα φορέων για διεύρυνση της περιόδου δρομολόγησης για την ενδονησιωτική θαλάσσια συγκοινωνία της Κρήτης με τα Δωδεκάνησα.
Τέλος, στο πλαίσιο της συνεδρίασης του ΣΑΣ πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά θεσμικός διάλογος σχετικά με το περιεχόμενο του νέου Κανονισμού Αρχών και Λειτουργίας του και συμφωνήθηκε η ανάγκη στενότερης συνεργασίας θεσμικών εταίρων και εκπροσώπων της ακτοπλοϊκής αγοράς με τις υπηρεσίες του Υπουργείου, προκειμένου να προχωρήσει η αναβάθμιση του ως γνωμοδοτικού οργάνου.
Διαβάστε επίσης
Μπιάγκης (ΠΑΣΟΚ): Η επόμενη ημέρα για τα Ναυπηγεία χρειάζεται σαφή και ξεκάθαρο σχεδιασμό
Κορκίδης: Μια νέα σελίδα στο μεγάλο κεφάλαιο ναυπηγεία γράφεται σήμερα στην Βουλή
Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος: Αύξηση 25% των αφίξεων κρουαζιερόπλοιων
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Βλάσης Φρυσίρας: «Ο χρόνος ήταν απλόχερος απέναντί μου»
- Τιμές ρεύματος: Μεγάλες αυξήσεις στα μπλε τιμολόγια-Ποια είναι τα φθηνότερα μπλε
- Βύρων Βασιλειάδης: Ναυπηγεί 14 πλοία με την Venergy Maritime και υλοποιεί μεγάλη επένδυση στην Αίγυπτο με την Antipollution
- Ο Χορός των Ρόδων στο Μονακό, τα Μπαλέτα της Γενεύης για «καλό σκοπό», η Ελληνίδα «Μις Μαρπλ» και η «Απαγωγή», «η Ζωή μας Καλά» από την Αϊνόλα Τερζοπούλου, η Ευρώπη Ασφαλιστική για τους συνεργάτες της και Πάσχα στην Αθήνα;
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.