• Ναυτιλία

    Άλλο ένα πλοίο με σημαία Τόγκο ακινητοποιήθηκε στην Ισπανία – Μετέφερε 4,5 τόνους κοκαΐνη αξίας 110 εκατ. ευρώ – Έρευνα για σχέσεις με το πλοίο Blume


    Οι ισπανικές αρχές κατέσχεσαν 4,5 τόνους κοκαΐνης κρυμμένους σε πλοίο μεταφοράς ζώων στα ανοιχτά των Καναρίων Νήσων.

    Το πλοίο ονομάζεται  Orion V, που αναχαιτίστηκε από την αστυνομία περίπου 50 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά του αρχιπελάγους. Το πλοίο, με σημαία Τόγκο, μετέφερε 1.750  ζώων (βοοειδή) από την Καρχηδόνα στη Βηρυτό.

    Τα 28 μέλη του πληρώματος συνελήφθησαν και το σκάφος οδηγήθηκε στο λιμάνι της Βαρκελώνης για έλεγχο. Οι ομάδες έρευνας βρήκαν 4,5 τόνους κοκαΐνης κρυμμένους σε σιλό ζωοτροφών. Η εκτιμώμενη αξία του φορτίου ξεπερνά τα 110 εκατ. ευρώ.

    Στην επιχείρηση συνεργάστηκαν η αμερικανική Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών, τα ισπανικά κέντρα καταπολέμησης του λαθρεμπορίου και της τρομοκρατίας και οι αρχές του κράτους σημαίας του Τόγκο.

    Το πλοίο, που ναυπηγήθηκε το 1973 με το όνομα Vera Mukhina, μετατράπηκε εκ νέου το 2008 και στη συνέχεια αγοράστηκε το 2022 από έναν επιχειρηματία που διαμένει στη Φλόριντα.

    Τα πρόσφατα ημερολόγια επιθεώρησής του πλοίου είναι γεμάτα με σοβαρές ελλείψεις, συμπεριλαμβανομένων προβλημάτων με εξοπλισμό πυρόσβεσης, ναυαγοσωστικές λέμβους, γενική καθαριότητα, διάβρωση καταστρώματος, ρωγμές στο κατάστρωμα και παρουσία «επικίνδυνων περιοχών».

    Διαβάστε επίσης

    Άλλα δύο νεότευκτα πλοία για την Μαρία Αγγελικούση

    Ναυπηγεί δύο πλοία ο Βίκτωρας Ρέστης



    ΣΧΟΛΙΑ