• Ναυτιλία

    Αλλεπάλληλες συναντήσεις της Μελίνας Τραυλού με θεσμικούς παράγοντες της ναυτιλίας

    Η Πρόεδρος της EEE, κα. Μελίνα Τραυλού

    Η Πρόεδρος της EEE, κα. Μελίνα Τραυλού


    Η Πρόεδρος, κα Μελίνα Τραυλού και το Προεδρείο της ΕΕΕ, υποδέχθηκαν στα γραφεία της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, τον Πρόεδρο της INTERTANKO, της Διεθνούς Ένωσης Ανεξάρτητων Ιδιοκτητών Δεξαμενόπλοιων, κ. Paolo D’ Amico, μαζί με ανώτατα στελέχη του οργανισμού.

    Με το ένα τέταρτο του παγκόσμιου στόλου δεξαμενόπλοιων να ανήκει σε Έλληνες εφοπλιστές, η Πρόεδρος της ΕΕΕ ευχαρίστησε τους εκπροσώπους της INTERTANKO για τη συνεισφορά τους στην προώθηση των προτάσεων της διεθνούς ναυτιλιακής κοινότητας στον IMO, ιδιαίτερα σε σχέση με περιβαλλοντικά ζητήματα

    Επίσης, η Πρόεδρος, κα Μελίνα Τραυλού και το Προεδρείο της ΕΕΕ, υποδέχθηκαν στα γραφεία της Ένωσης, τον Πρόεδρο του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου, κο Θέμη Παπαδόπουλο και τον πρώην Πρόεδρο κο Φίλιππο Φιλή και νυν Πρόεδρο της ECSA. Αμφότεροι τόνισαν την άριστη συνεργασία τους σε θέματα σχετικά με τις νομοθετικές πρωτοβουλίες σε επίπεδο ΕΕ για τη ναυτιλία κι επιβεβαίωσαν την πρόθεσή τους για την περαιτέρω ενίσχυση των διμερών τους σχέσεων.

    Εξάλλου, η Πρόεδρος, κα Μελίνα Τραυλού και το Προεδρείο της ΕΕΕ, υποδέχθηκαν στα γραφεία της Ένωσης, τον Υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Έργων της Μάλτας, Δρ. Aaron Farrugia, ο οποίος είναι αρμόδιος για το μεγαλύτερο νηολόγιο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στη συνάντηση συμμετείχε και η Πρόεδρος της MISA, κα Μαρίλυ Φραγκίστα. Οι νομοθετικές πρωτοβουλίες σε επίπεδο ΕΕ, ιδιαίτερα εκείνες που αφορούν το πακέτο “Fit for 55” αποτέλεσαν το κύριο θέμα της συζήτησης, με τις δύο πλευρές να επιβεβαιώνουν την κοινή τους προσέγγιση στην ανάγκη προώθησης της απεξάρτησης του κλάδου από τον άνθρακα, διασφαλίζοντας παράλληλα την ανταγωνιστικότητα της Ευρωπαϊκής ναυτιλίας.

    Τέλος, η Πρόεδρος, κα Μελίνα Τραυλού / Melina Travlos και το Προεδρείο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, υποδέχθηκαν στα γραφεία της Ένωσης, τον κo Robert Courts MP, αρμόδιο για θέματα ναυτιλίας Υπουργό Μεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Πρέσβης του ΗΒ στη χώρα μας κος Matthew Lodge. Οι δύο πλευρές επιβεβαιώνοντας τους ιστορικούς δεσμούς της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας με το Ηνωμένο Βασίλειο, δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν τη στενή συνεργασία τους, ιδιαίτερα ενόψει των παγκόσμιων συζητήσεων για την ενεργειακή μετάβαση της ναυτιλίας.

    Διαβάστε επίσης

    Μελίνα Τραυλού: Η ναυτιλία δεν είναι απλά ένας επιχειρηματικός κλάδος, είναι ένας παγκόσμιος, οικονομικός, στρατηγικός εταίρος



    ΣΧΟΛΙΑ