• Ναυτιλία

    Aλλαγή σκυτάλης στη διοίκηση της Aegean Marine. Το νέο στέλεχος της εταιρίας

    Aegean Marine Petroleum Network

    Aegean Marine Petroleum Network


    Την αποχώρηση του Jonathan McIlroy από τη θέση του Προέδρου και την είσοδο νέου στελέχους στη διοίκηση της, ανακοίνωσε η εταιρία ανεφοδιασμού πλοίων Aegean Marine Petroleum Network Inc.

    Ειδικότερα, στις 15 Νοεμβρίου 2018, ο νυν Πρόεδρος θα αποχωρήσει και ο κ. Πολυδάκης Κώστας, ο οποίος από τις 9 Αυγούστου 2018 κατέχει τη θέση του Γενικού Επιχειρησιακού Διευθυντή (Chief Operating Officer), θα αναλάβει τις υπόλοιπες αρμοδιότητες και θα συνεχίσει να υπηρετεί στην Επιτροπή Διαχείρησης της εταιρίας.

    Παράλληλα, η Aegean Μarine ανακοίνωσε το διορισμό του David Gallagher στο ΔΣ της εταιρίας, στο πλαίσιο της συμφωνίας που έκλεισε το καλοκαίρι με τον ελβετικό όμιλο Mercuria. 

    Με βάση τη συμφωνία, η Aegean θα εκδώσει νέες μετοχές της τάξεως του 30% του μετοχικού της κεφαλαίου, οι οποίες και θα περάσουν στον έλεγχο της Mercuria, η οποία αποκτά  εκπρόσωπο στο Δ.Σ. της εταιρίας. Από την πλευρά της η Mercuria παράσχει ανοιχτή εμπορική πίστωση ύψους 1 δισ. δολαρίων ενώ θα ενισχύει τη ρευστότητα της Aegean με 30 εκατ. δολάρια.

    Σχολιάζοντας τις αλλαγές στη διοίκηση της εταιρίας, ο Donald Moore, Πρόεδρος του ΔΣ της Aegean Marine, επισήμανε:“Είμαι χαρούμενος που ο Κώστας Πολυδάκης αναλαμβάνει πρόσθετες ευθύνες στην Aegean. Έχει ήδη διακριθεί στο ρόλο του Chief Operating Officer και είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσει να εργάζεται ακούραστα για να διαμορφώσει και να εκτελέσει τη στρατηγική της εταιρίας. Είμαι επίσης ικανοποιημένος που καλωσορίζω τον David Gallagher στο Διοικητικό Συμβούλιο της Aegean Marine και προσβλέπω στον βασικό ρόλο που θα διαδραματίσει για να βοηθήσει στην επίβλεψη της στρατηγικής μακροπρόθεσμης ανάπτυξης της εταιρίας.”

    Σημειώνεται ότι την εταιρία Aegean έχει ιδρύσει ο Δ. Μελισσανίδης, ο οποίος, όμως, έχει αποχωρήσει από αυτήν.

    Polydakis Kostas, COO Aegean Marine Petroleum

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ανατροπή! Σε ποια ναυτιλιακή κατέληξαν τα έξι νεότευκτα της χρεοκοπημένης Toisa

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Ελληνική ναυτιλιακή τέθηκε σε εκκαθάριση. Όλες οι λεπτομέρειες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γ. Κούστας: Η Danaos έτοιμη να αξιοποιήσει τις νέες ευκαιρίες

     



    ΣΧΟΛΙΑ