• Ναυτιλία

  Αυξήθηκε η κίνηση στα Ρωσικά λιμάνια κατά 9,3% στο 7μηνο

  Μαύρη Θάλασσα


  Η εμπορευματική κίνηση των Ρωσικών λιμένων, κατά το πρώτο 7μηνο του 2023, αυξήθηκε κατά 9,3% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, φτάνοντας συνολικά τους 526,8 εκατομμύρια τόνους.

  Η ανάπτυξη οφείλεται κυρίως στην αύξηση κατά 16,8%, δηλαδή σε 263,9 εκατομμύρια τόνους στο ξηρό φορτίο, συμπεριλαμβανομένων των σιτηρών, των ορυκτών και χημικών λιπασμάτων, καθώς και του άνθρακα.

  Η κίνηση υγρών φορτίων αυξήθηκε μέτρια, κατά 2,6% και διαμορφώθηκε στους 262,9 εκατομμύρια τόνους, αναφέρει η Rosmorrechflot.

  Η εμπορευματική κίνηση των λιμανιών στην Αρκτική αυξήθηκε κατά 2,2%, στους 57,7 εκατ. τόνους, χάρη στα ξηρά φορτία (+14,6%), ενώ σημειώθηκε μείωση των υγρών κατά 2,6%.

  Η κίνηση σε Αζοφική και Μαύρη Θάλασσα, η οποία παραδοσιακά οδηγεί τη χώρα όσον αφορά τους όγκους μεταφόρτωσης, έχει διατηρήσει τον ρόλο της ως κινητήρια δύναμη του λιμενικού τομέα της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

  Η κίνηση αυξήθηκε κατά 18,4% και διαμορφώθηκε σε 174,9 εκατομμύρια τόνους. Ο όγκος του ξηρού φορτίου αυξήθηκε κατά 29,5% και ανήλθε σε 83,4 εκατομμύρια τόνους, ενώ του υγρού φορτίου κατά 9,9% και έφτασε σε 91,5 εκατομμύρια τόνους.

  Διαβάστε επίσης:

  Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην Αγία Ειρήνη Κεφαλονιάς

  ΠτΔ: Στην Αλεξανδρούπολη για τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου

  Γεραπετρίτης: Η ελληνική δικαιοσύνη θα κρίνει αμερόληπτα και με σεβασμό των δικαιωμάτων των προφυλακισθέντων  ΣΧΟΛΙΑ