• Ναυτιλία

    Α. Κομνηνός: Διπλά κερδισμένη η Horizon Tankers από δύο πωλήσεις πλοίων

    Αντώνης Κομνηνός, ετών 60. Εφοπλιστής


    Σε μία εξαιρετικά συμφέρουσα διπλή πώληση πλοίων φέρεται να προχώρησε η ναυτιλιακή εταιρεία Horizon Tankers, συμφερόντων του Αντώνη Κομνηνού, εκμεταλλευόμενη την άνοδο στην αγορά των τάνκερ.

    Σύμφωνα με Αμερικανούς ναυλομεσίτες, η ναυτιλιακή πούλησε το πλοίο Gardenia (χωρητικότητας 115.000 dwt, κατασκευής 2003) σε εταιρεία από την νοτιοανατολική Ασία έναντι 13,2 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ το πλοίο Voyager C (χωρητικότητας 104.000 dwt, κατασκευής 2003) φέρεται να πωλήθηκε έναντι 13,25 εκατ. δολαρίων.

    Όσον αφορά στο Voyager C, ορισμένες πηγές που επικαλείται το TradeWinds αναφέρουν πως αγοράστρια είναι η Marshal Shipping με έδρα το Ντουμπάι, αν και κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται επίσημα.

    Εφόσον τα δύο deals επιβεβαιωθούν, θα είναι ιδιαίτερα κερδοφόρα για την Horizon Tankers. Κι αυτό γιατί το μεν Gardenia το απέκτησε τον περασμένο Νοέμβριο έναντι 11,9 εκατ. δολαρίων από την DHT Holdings, το δε Voyager C το αγόρασε τον Ιανουάριο του 2018 έναντι 10,8 εκατ. δολαρίων από την OMC Shipping.

    Η Horizon εμφανίζεται να διαθέτει στόλο αποτελούμενο από οκτώ τάνκερ MR και τρία aframaxes, ενώ η θυγατρική της Target Marine διαθέτει στόλο αποτελούμενο από δέκα πλοία ξηρού φορτίου, από supramax έως panamax.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:   Μαύρα σύννεφα σκιάζουν μια συμφωνία μαμούθ 1,78 δισ. δολαρίων

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Ν. Μουνδρέας: Η NGM Energy πούλησε παλαιάς κατασκευής τάνκερ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Π. Λιβανός: Μακροπρόθεσμη συμφωνία ναύλωσης GasLog-Endesa



    ΣΧΟΛΙΑ