• Ναυτιλία

    Α. Φράγκου: Στα χέρια της Vitol πλοίο της Navios Acquisition

    Αγγελική Φράγκου, επικεφαλής Navios Maritime Holdings

    Αγγελική Φράγκου, επικεφαλής Navios Maritime Holdings


    Ένα τάνκερ της Navios Maritime Acquisition, συμφερόντων της Αγγελικής Φράγκου, φέρεται να αγόρασε η Vitol, ενισχύοντας την έκθεσή της στον κλάδο των VLCCs.

    Σύμφωνα με ναυλομεσίτες, η Vitol συνδέεται με την απόκτηση του πλοίου Nave Electron (χωρητικότητας 305.100 dwt, κατασκευής 2002).  Στο εβδομαδιαίο της report η Allied Shipbroking αναφέρει ότι η  Navios Acquisition πούλησε το πλοίο έναντι του ποσού των 27 εκατ. δολαρίων, στο πλαίσιο των προσπαθειών της για ανανέωση του στόλου της.

    Όπως αναφέρουν πηγές της αγοράς, η προσέγγιση της Vitol στην ιδιοκτησία πλοίων είναι οπορτουνιστική, σε μία περίοδο όπου τα όρια ανάμεσα στους ρόλους των εφοπλιστών, των ναυλωτών και των χρηματοδοτών γίνονται όλο και πιο θολά. «Όλοι θέλουν ένα κομμάτι από την πίτα του άλλου», σχολίασε ένας ναυλομεσίτης μιλώντας στο TradeWinds.

    Σημειώνεται ότι η Vitol πέρυσι πραγματοποίησε την πρώτη της παραγγελία νεότευκτων VLCCs, με τέσσερα τάνκερ να βρίσκονται υπό κατασκευή στα ναυπηγεία Hyundai Heavy Industries. Η εταιρεία αναμένεται να τα παραλάβει μέσα στο 2020.

    Εξάλλου, η Vitol έχει προχωρήσει σε εξαγορές μεταχειρισμένων τάνκερ τους τελευταίους μήνες. Τον Ιανουάριο έγινε γνωστό ότι απέκτησε το πλοίο Energy Trophy (χωρητικότητας 157.000 dwt, κατασκευής 2018) από την Golden Energy, συμφερόντων της οικογένειας Ρέστη, ενώ πιο πρόσφατα απέκτησε το πλοίο Sea Tanana (χωρητικότητας 115.700 dwt, κατασκευής 2018), το οποίο ανήκε στον John Fredriksen.

    Παράλληλα, η Vitol παρέλαβε φέτος τα πρώτα της πλοία VLGC, τα οποία είχε παραγγείλει το 2017.



    ΣΧΟΛΙΑ