• Ναυτιλία

    Α. Φράγκου: Κινητικότητα στις αγοραπωλησίες πλοίων από τη Navios Holdings

    Φράγκου ναυτιλία

    Αγγελική Φράγκου. Πρόεδρος και Διευθύνουσα σύμβουλος της Navios Maritime Holdings Inc


    Σε θετικό έδαφος επέστρεψαν τα προσαρμοσμένα έσοδα της ναυτιλιακής Navios Maritime Holdings, συμφερόντων της πλοιοκτήτριας Αγγελικής Φράγκου, κατά το τρίτο τρίμηνο του 2018. Παράλληλα η εταιρεία προχώρησε στην πώληση ενός πλοίου panamax και στην αγορά ενός πλοίου supramax.

    Συγκεκριμένα, τα έσοδα της εταιρείας κατά το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2018 ανήλθαν στα 141,5 εκατ. δολ. έναντι 120,5 εκατ. δολ. το αντίστοιχο τρίμηνο του 2017. Η αύξηση οφείλεται κατά κύριο λόγο στην ενίσχυση των ναύλων, με το ισοδύναμο χρονοναύλωσης της Navios να διαμορφώνεται στα 14.210 δολάρια ημερησίως έναντι 9.481 δολαρίων ημερησίως το περυσινό τρίτο τρίμηνο.

    Τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 944.000 δολάρια έναντι ζημιών 28,3 εκατ. δολαρίων το τρίτο τρίμηνο του 2017.

    Στο μεταξύ, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το Νοέμβριο 2018 παρέλαβε το πλοίο Navios Primavera, κατασκευής 2007 και χωρητικότητας 53,464 dwt από την Shoei Kisen Kaisha. Η Νavios Holdings το εξαγόρασε τον Αύγουστο έναντι 10,5 εκατ. δολ.

    Παράλληλα, αυτό το μήνα προχώρησε στην πώληση του πλοίου τύπου panamax  Navios Magellan, κατασκευής 2000 και χωρητικότητας 74,333 dwt, στην τιμή των 7 εκατ. δολαρίων μετρητά.

    Η Navios Holdings διαθέτει στόλο με 70 πλοία, συνολικής χωρητικότητας 7,1 εκατ. dwt. Πρόκειται για 20 Capesize, 32 Panamax, 16 Ultra-Handymax και δύο Handysize, μέσης ηλικίας 8 ετών.

    H Αγγελική Φράγκου, πρόεδρος και CEO του ομίλου Νavios, επισήμανε: “Είμαι ικανοποιημένη από τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου του 2018, κατά τα οποία τα έσοδα ανήλθαν στα 141,5 εκατ. δολ. και τα προσαρμοσμένα EBITDA στα 62,8 εκατ. δολ. Συνεχίζουμε να βλέπουμε τις θετικές επιρροές μίας πιο υγιούς ναυλαγοράς στην επιχείρηση μας. Οι τιμές των ναύλων στην αγορά ξηρού φορτίου έχουν βελτιωθεί σημαντικά, με το ισοδύναμο χρονοναύλωσης του στόλου μας κατά το τρίτο τρίμηνο 2018 να είναι αυξημένο κατά 50% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2017. Αυτή η εξέλιξη συνέβαλε στην αύξηση των προσαρμοσμένων EBITDA από τις βασικές ναυτιλιακές εργασίες μας κατά περίπου 250% στο τρίτο τρίμηνο φέτος σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο.”

    navios frangou

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: A. Φράγκου: Γιατί η Μoody’s αναβάθμισε τη μετοχή της Navios Maritime Partners

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Δ. Διαμαντίδης: Η ηχηρή κίνηση της Delta Tankers που τη βάζει για τα καλά στον χάρτη των VLCCs

    MH ΧΑΣΕΤΕ: Κ. Κωνσταντακόπουλος: Πέντε containerships για το στόλο της Costamare



    ΣΧΟΛΙΑ