• Ναυτιλία

    Α. Φράγκου: Η Navios Partners απέκτησε το 40ό πλοίο της

    Αγγελική Φράγκου. Πρόεδρος και Διευθύνουσα σύμβουλος της Navios Maritime Holdings Inc ναυτιλία

    Αγγελική Φράγκου. Πρόεδρος και Διευθύνουσα σύμβουλος της Navios Maritime Holdings Inc


    Στα 40 πλοία ανέρχεται πλέον ο στόλος της ναυτιλιακής Navios Maritime Partners, συμφερόντων της Αγγλικής Φράγκου, μετά την απόκτηση ενός ακόμα πλοίου τύπου panamax.

    Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, έχει έρθει σε συμφωνία για την απόκτηση ενός πλοίου χωρητικότητας 87.000 dwt, κατασκευής 2005, έναντι 12,95 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο θα παραλάβει μέσα στον Μάρτιο. Η Navios δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πλοίο, το οποίο πάντως εκτιμάται ότι θα μπορούσε να είναι κάποιο από τα πλοία της Pacific Carriers της Σιγκαπούρης, ή ενδεχομένως ένα πλοίο της ελληνικής Navitas, που ταιριάζει στην περιγραφή που δίνεται.

    Η χρηματοδότηση της εξαγοράς θα γίνει με τη χρήση ρευστού, καθώς και με τραπεζικό δανεισμό, με όρους παρόμοιους με αυτούς των τρεχουσών δανειακών συμφωνιών της εταιρείας. Με τα σημερινά δεδομένα, και εφόσον τα λειτουργικά κόστη παραμείνουν σταθερά και διασφαλιστεί η αδιάκοπη απασχόλησή του, το πλοίο αναμένεται να δημιουργήσει EBITDA της τάξεως των 3,2 εκατ. δολαρίων ετησίως.

    Η εταιρεία ανακοίνωσε εξάλλου τη διανομή μερίσματος για φέτος ύψους 2 σεντς του δολαρίου ανά τρίμηνο (8 σεντς του δολαρίου στο έτος) ανά κοινή μετοχή της, με την πρώτη πληρωμή να γίνεται στις 14 Μαΐου. Η Navios Partners υπολογίζει ότι οι καταβολές μερισμάτων θα κινηθούν στα 3,4 εκατ. δολάρια ανά τρίμηνο, και στα 13,7 εκατ. δολάρια ετησίως.

    Σε σχετικές δηλώσεις της, η Αγγελική Φράγκου εξέφρασε την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι για άλλη μία χρονιά η Navios Partners είναι σε θέση να διανείμει μέρισμα και τόνισε πως η εταιρεία έχει εγκαθιδρύσει μία μοναδική πλατφόρμα στον τομέα του ξηρού φορτίου, με δυνατότητα δημιουργίας σημαντικών κεφαλαιακών ροών.

    Τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιήσαμε τις κεφαλαιακές μας ροές για να ενισχύσουμε τον ισολογισμό μας και να ανανεώσουμε και να επεκτείνουμε τον στόλο μας του ξηρού φορτίου. Πράγματι, από το 2016 αυξήσαμε τον στόλο μας του ξηρού φορτίου κατά 37% και μειώσαμε τη μέση ηλικία του κατά 12%”, επεσήμανε η ίδια.

    Αγγελική Φράγκου, επικεφαλής Navios Maritime Holdings
    Αγγελική Φράγκου, επικεφαλής Navios Maritime Holdings

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Captain Fu (Cosco): «Θα φέρουμε περισσότερη δουλειά στον Πειραιά»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς συνδέεται η παγκόσμια κρουαζιέρα με Cosco, ΟΛΠ και MSC

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Στον Πειραιά ένα από τα μεγαλύτερα νεότευκτα containerships του κόσμου



    ΣΧΟΛΙΑ