• Business

    ΣΕΒ: Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη της γαλλικής αντιπροσωπείας της MEDEF

    • NewsRoom


    Σημαντικές εμπορικές και επενδυτικές προοπτικές στους τομείς της ανακύκλωσης, των ΑΠΕ, των μεταφορών, της ναυτιλίας, του βιώσιμου τουρισμού, των υποδομών κοινής ωφέλειας, των έξυπνων πόλεων και της βιώσιμης ανάπτυξης αναδείχθηκαν, στο πλαίσιο των συναντήσεων που είχε η πολυπληθής και υψηλού επίπεδου αντιπροσωπεία Γάλλων επιχειρηματιών της MEDEF, κατά την τριήμερη επίσκεψή της στην Αθήνα (9-11/5/2022), μετά από πρόσκληση του ΣΕΒ.

    Οπως υπενθυμίζει η σχετική ανακοίνωση, επικεφαλής της αντιπροσωπίας ήταν ο Πρόεδρος της MEDEF, κ. Ρου ντε Μπεζιέ και ο Πρόεδρος του Ομίλου L’Oréal, κ. Ζαν Πολ Αγκόν. Στην αποστολή συμμετείχαν υψηλόβαθμα στελέχη της MEDEF, του ομόλογου εργοδοτικού φορέα του ΣΕΒ στην Γαλλία, καθώς και 27 επιχειρηματίες και στελέχη από 23 κορυφαίες γαλλικές εταιρείες, διεθνώς αναγνωρισμένες στον τομέα τους.

    Τη γαλλική αντιπροσωπεία καλωσόρισε η διοίκηση του ΣΕΒ, κατά το επιχειρηματικό δείπνο που διοργάνωσε προς τιμήν της, την Δευτέρα, 9/5/2022, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Συζητήθηκαν ευκαιρίες για συνεργασία σε διάφορους τομείς και οι προοπτικές για την αύξηση του διμερούς εμπορίου και των επενδύσεων.

    Ο Πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δημήτρης Παπαλεξόπουλος σε τοποθέτησή του στο επιχειρηματικό φόρουμ αναφέρθηκε στην ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών, σημείωσε την παρουσία στη χώρα μας σημαντικών γαλλικών επιχειρήσεων, ενώ υπογράμμισε και τις ελληνικές επενδύσεις στην Γαλλία, από επιχειρήσεις όπως: ΒΙΟΧΑΛΚΟ, Lariplast, Μαΐλλης, Coco-Mat, Υφαντής, Όλυμπος, Κορρές, LavipharmΛΑΒΙ -2,44%, κτλ. «Η επίσκεψη των γαλλικών επιχειρήσεων υπογραμμίζει όχι μόνο την μακρόχρονη φιλία των δύο λαών αλλά και τις σημαντικές ευκαιρίες που παρουσιάζει η Ελλάδα», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΒ. «Προσβλέπουμε στην επιχειρηματική συνεργασία των δύο χωρών», τόνισε από την πλευρά το πρόεδρος της MEDEF Geoffroy Roux De Bezieux.

    Στο επιχειρηματικό δείπνο μίλησαν ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταικούρας και ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Πιερρακάκης, οι οποίοι στις παρεμβάσεις τους υπογράμμισαν τους παραδοσιακούς στενούς δεσμούς και τις εξαιρετικές σχέσεις Ελλάδας και Γαλλίας, την σημαντική οικονομική πρόοδο της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια, την πορεία των μεταρρυθμίσεων, καθώς και τις σημαντικές ευκαιρίες για περαιτέρω συνεργασίες και επενδύσεις.

    Την Τρίτη 10/5/2022, ο ΣΕΒ διοργάνωσε κατ΄ ιδίαν συναντήσεις της γαλλικής αντιπροσωπείας με τους Υπουργούς κ. Άδωνη Γεωργιάδη, κ. Κώστα Καραμανλή, κ. Βασίλη Κικίλια, κ. Κυριάκο Πιερρακάκη, τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη και τη Γενική Γραμματέα του ΥΠΕΚΑ κα. Αλεξάνδρα Σδούκου, με τους οποίους συζητήθηκαν ο αναπτυξιακός σχεδιασμός της κυβέρνησης και οι δυνατότητες συνεργασιών. Επίσης, ο γαλλική αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Γιάννη Πλακιωτάκη και εκπροσώπους ελληνικών τραπεζών. Τέλος, η γαλλική αντιπροσωπεία ξεναγήθηκε στους χώρους ανάπλασης του Ελληνικού.

    Την Τετάρτη, 11/5/2022, η γαλλική αντιπροσωπεία μαζί με τη διοίκηση του ΣΕΒ, πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο κ. Μητσοτάκης, αφού υπογράμμισε τις άριστες σχέσεις των δυο χωρών, τόνισε ότι «εάν κοιτάξετε τον αριθμό των ξένων εταιρειών, όχι μόνο γαλλικών, που επενδύουν στην Ελλάδα, είναι πράγματι αξιοσημείωτο ότι οι εταιρείες αυτές δεν επενδύουν μόνο σε τομείς όπου η Ελλάδα είχε ένα παραδοσιακό συγκριτικό πλεονέκτημα, όπως ο τουρισμός και ενδεχομένως οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Εξετάζουν, επίσης, τους τομείς της υψηλής τεχνολογίας, της υλικοτεχνικής υποστήριξης (logistics), της εκπαίδευσης, της υγείας, αποδίδοντας αξία στο γεγονός ότι αυτή η χώρα διαθέτει πολύ υψηλής ποιότητας ανθρώπινο δυναμικό».

    Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των γαλλικών επιχειρήσεων εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για τις νέες προοπτικές που δημιουργούνται και την εμπιστοσύνη τους στη μακροπρόθεσμη σταθερότητα, βιωσιμότητα και στο αναπτυξιακό δυναμικό της ελληνικής οικονομίας. Στη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό μετείχαν εκπρόσωποι μερικών από τις μεγαλύτερες γαλλικές επιχειρήσεις, με επικεφαλής τον πρόεδρο του MEDEF. Εκ μέρους του ΣΕΒ συμμετείχαν ο κ. Ευθύμιος Ο. Βιδάλης, Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής και ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου κ. Γιώργος Ξηρογιάννης, ενώ στη συνάντηση ήταν επίσης παρών ο Επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού κ. Αλέξης Πατέλης.

    Με την ολοκλήρωση της επίσκεψης, ο κ. Βιδάλης δήλωσε ότι «πιστεύω ότι ανοίξαμε ένα νέο ουσιαστικό κεφάλαιο στην επενδυτική και επιχειρηματική συνεργασία μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας, σε δυναμικούς τομείς της οικονομίας. Οι επιχειρηματικές κοινότητες και των δύο χωρών με την καθοριστική συμβολή του ΣΕΒ και της MEDEF, θα συνεχίσουν να εργάζονται στενά για να κτίσουν γέφυρες ανάπτυξης και συνεργασίας και για να δημιουργήσουν αξία και προοπτική στις κοινωνίες μας».

    Διαβάστε επίσης

    Στην Αθήνα για business εκπρόσωποι 23 γαλλικών επιχειρήσεων και ο MEDEF

    Παπαλεξόπουλος: Η Ελλάδα σήμερα είναι πιο ισχυρή, αξιόπιστη και ώριμη



    ΣΧΟΛΙΑ