• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    BioNTech: Αυξάνει στα 20 δισ. δολάρια τις προβλέψεις για τα έσοδα από τα εμβόλια κατά της Covid

    • Bloomberg
    BioNTech: Τα εμβόλια θα χρειαστούν ανανέωση λόγω μεταλλάξεων

    Ο Ουγούρ Σαχίν, ιδρυτής BioNTech


    Η BioNTech αύξησε την πρόβλεψή της για τις φετινές πωλήσεις εμβολίων έναντι της Covid-19 σε έως και 17 δισεκατομμύρια ευρώ (19,7 δισεκατομμύρια δολάρια), αναβαθμίζοντας για μία ακόμη φορά την εκτίμησή της, καθώς η πανδημία καθυστερεί να φύγει και οι χώρες παραγγέλνουν περισσότερα εμβόλια.

    Η BioNTech και η συνεργαζόμενη με αυτήν Pfizer έχουν υπογράψει συμβόλαια για την παράδοση περίπου 2,5 δισεκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου φέτος και αναμένουν να παρασκευάσουν έως και 3 δισεκατομμύρια δόσεις μέχρι το τέλος του έτους, δήλωσε την Τρίτη η εταιρεία που έχει την έδρα της στο Μάιντς της Γερμανίας.

    Τα απροσδόκητα κέρδη από το εμβόλιο -το φαρμακευτικό προϊόν με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών σε ένα δεδομένο έτος- εξασφάλισε στη BioNTech τα κεφάλαια για να προωθήσει την υπόλοιπη πειραματική της γραμμή παραγωγής. Αύξησε επίσης την πίεση στη γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας να δείξει ότι η ανάπτυξή της μπορεί να διατηρηθεί ακόμη και όταν οι πωλήσεις εμβολίων για τον Covid μειωθούν τα επόμενα χρόνια.

    Η μετοχή της BioNTech αυξήθηκε κατά 1% στις προσυνεδριακές συναλλαγές στις ΗΠΑ. Η τιμή της έχει υποχωρήσει σχεδόν 50% από το υψηλό που κατέγραψε στις 9 Αυγούστου, καθώς η Pfizer και ο αμερικανικός φαρμακευτικός κολοσσός Merck & Co. ανακοίνωσαν καινοτομίες στα χάπια Covid και η ανταγωνιστική εταιρεία παραγωγής εμβολίων Moderna προειδοποίησε ότι δεν θα πετύχει τους στόχους παράδοσης για φέτος.

    Θεραπείες κατά του καρκίνου

    Η εταιρεία έχει τέσσερα προγράμματα στο μεσαίο στάδιο κλινικών δοκιμών για θεραπείες κατά του καρκίνου, συμπεριλαμβανομένου ενός για ασθενείς με καρκίνο του παχέος εντέρου υψηλού κινδύνου, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Ugur Sahin.

    Θα ανακοινώσει θετικά κλινικά δεδομένα από έξι προγράμματα ογκολογίας σε ένα επικείμενο συνέδριο, που θα δείχνουν «ευνοϊκά προφίλ ασφάλειας και ισχυρές ανοσολογικές αντιδράσεις», είπε.

    Η εταιρεία βιοτεχνολογίας είχε προβλέψει προηγουμένως έσοδα 15,9 δισεκατομμυρίων ευρώ για φέτος από παραδόσεις 2,2 δισεκατομμυρίων δόσεων του μοναδικού προϊόντος της που διατίθεται στην αγορά. Η παραγωγή των εμβολίων θα μπορούσε να αυξηθεί κατά ένα τρίτο και να φτάσει τα 4 δισεκατομμύρια δόσεις το επόμενο έτος, υποστήριξε.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ