• Business

    Σε τουρκικό έλεγχο η Καλλιμάνης: Εξαγοράστηκε από την Dardanel Önentaş – Επιβεβαίωση mononews

    Κωνσταντίνα Καλλιμάνη, επικεφαλής Καλλιμάνης ΑΕ


    Στην εξαγορά της ελληνικής εταιρείας κατεψυγμένων αλιευμάτων Καλλιμάνης προχώρησε η τουρκική εταιρεία Dardanel Önentaş επιβεβαιώνοντας δημοσίευμα του mononews.

    Σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα η Dardanel Önentaş αποφάσισε να εξαγοράσει τη Γ. Καλλιμάνη Α.Ε., ηγέτη της αγοράς στον τομέα των κατεψυγμένων θαλασσινών στην Ελλάδα.

    Οι πιστώτριες τράπεζες φέρονται να καταλήγουν στην τουρκική Dardanel, προκρίνοντας την πρότασή της ως την πλέον συμφέρουσα απ’ όσες κατατέθηκαν από τους υποψήφιους επενδυτές.

    Η δήλωση της εταιρείας ανέφερε: “Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας μας στις 27.05.2021, η Γ. Καλλιμάνης Α.Ε., η οποία ιδρύθηκε το 1956 στην Ελλάδα και είναι ο ηγέτης της αγοράς στην παραγωγή και τις πωλήσεις κατεψυγμένων θαλασσινών.

    Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα η Dardanel σχεδιάζει να αγοράσει 62,3 εκατ. ευρώ χρέους που έχει η ελληνική εταιρεία στις Τράπεζες καταβάλλοντας 6 εκατ. ευρώ και στη συνέχεια να υποβάλει αίτηση στα ελληνικά δικαστήρια με βάση τον νέο πτωχευτικό κώδικα.

    Η Dardanel ιδρύθηκε το 1984 και είναι ο πρώτος παραγωγός κονσερβοποιημένων ψαριών τόνου στην Τουρκία. Εισήχθη στο Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης το 1994, ενώ από τη δεκαετία του 1990 η γκάμα των προϊόντων της επεκτάθηκε από τον κονσερβοποιημένο τόνο «Dardanel Ton» σε άλλα κονσερβοποιημένα τρόφιμα και έτοιμα σάντουιτς.

    Η «Καλλιμάνης» αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια οξύτατα προβλήματα ρευστότητας και δίνει μάχη για να αποφύγει την πτώχευση. Η κατάσταση επιδεινώθηκε ραγδαία στα τέλη του 2018 μετά την εντελώς απροσδόκητη αποχώρηση της Pillarstone, η οποία είχε παρουσιασθεί ως «λευκός ιππότης». Τελικά, ύστερα από περίπου ένα χρόνο διαπραγματεύσεων η πλατφόρμα διαχείρισης προβληματικών δανείων αποφάσισε να εγκαταλείψει… την προσπάθεια, διαψεύδοντας τις προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί.

    Από τότε η διοίκηση της εταιρείας και οι πιστώτριες τράπεζες βρίσκονται σε αναζήτηση νέου στρατηγικού επενδυτή. Λέγεται πως εμφανίστηκαν αρκετοί υποψήφιοι, ωστόσο κανένα από αυτά τα «φλερτ» δεν κατέληξε σε… «γάμο».

    Αυτή την φορά, πάντως, όλα δείχνουν πως βρισκόμαστε κοντά σε λύση, αφού τα εμπλεκόμενα μέρα δείχνουν ισχυρή βούληση να προχωρήσει το deal.

    Διαβάστε επίσης

    Προς την τούρκικη Dardanel οδεύει η «Καλλιμάνης» – Πού κρίθηκε το deal



    ΣΧΟΛΙΑ