• Business

    Σε επιστροφή κεφαλαίου αντί για διανομή μερίσματος προχωρά η Ideal

    Λάμπρος Παπακωνσταντίνου, Πρόεδρος της Ideal Holdings

    Λάμπρος Παπακωνσταντίνου, Πρόεδρος της Ideal Holdings


    Στη μη διανομή μερίσματος για τη χρήση του 2023 προσανατολίζεται η Ideal του Λάμπρου Παπακωνσταντίνου, ωστόσο αντί αυτού, αναμένεται να εισηγηθεί την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής και την ισόποση μείωση και επιστροφή του κεφαλαίου με καταβολή μετρητών στους μετόχους.

    Το ποσό ακόμα δεν έχει αποφασισθεί και αναμένεται να ληφθεί υπόψιν σε συναντήσεις του Διοικητικού Συμβουλίου τις επόμενες ημέρες, ώστε να περάσει προς έγκριση από την Τακτική Γενική Συνέλευση της εταιρείας στις 6 Ιουνίου 2024.

    Ο κ. Παπακωνσταντίνου σε πρόσφατο call με αναλυτές είχε τονίσει για ακόμα μια φορά ότι «ο στόχος για τα επόμενα χρόνια παραμένει η αύξηση των μεγεθών της Ideal μέσα από προσεκτικές επενδυτικές κινήσεις είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου ενώ επεσήμανε ότι η στρατηγική της διαφοροποίησης του επενδυτικού και επιχειρηματικού ρίσκου αποδίδει καρπούς και δημιουργεί υπεραξία στους μετόχους μας».

    Τα μεγέθη

    Η Ideal επιπλέον δημοσίευσε χθες ισολογισμό, σύμφωνα με τον οποίο ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 127,5 εκατ. ευρώ ή 99% και συγκεκριμένα ανήλθε σε 256,7εκατ. ευρώ έναντι 129,2 εκατ. ευρώ το 2022.

    Τα ενοποιημένα EBITDA ανήλθαν στα € 43,5 εκατ. ευρώ έναντι 12,9 εκατ. ευρώ το 2022 σημειώνοντας αύξηση 30,6 εκατ. ευρώ ή 236%. Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας ανήλθαν στα 16,9 εκατ. ευρώ έναντι 3,9 εκατ. ευρώ το 2022 σημειώνοντας αύξηση 335%.

    Σύμφωνα με την διοίκηση, ο όμιλος διαθέτει 50 εκατ. ευρώ διαθέσιμα για επενδύσεις το 2024, ωστόσο θα περιμένει για να διαπιστώσει ποια θα είναι η κατάσταση που θα επικρατεί στις αγορές τους πρώτους τρεις μήνες του έτους και θα έχει σχηματίσει μια πιο πλήρη εικόνα για όλα έως το τέλος του εξαμήνου.

    Πληροφορική

    Κατά το 2023 ο κύκλος εργασιών της δραστηριότητας της Πληροφορικής ανήλθε σε 100,8 εκατ. ευρώ και σημείωσε αύξηση 80% ενώ το EBITDA ανήλθε σε 11,7 εκατ. ευρώ και σημείωσε αντίστοιχα αύξηση 91% (€ 6,2 εκατ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο).

    Τα έσοδα διανομής λογισμικών πληροφορικής, κυβερνοασφάλειας και προϊόντων τεχνολογίας ανήλθε σε 21,2εκατ.ευρώ σημειώνοντας αύξηση 22% (€17,4εκατ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο).

    Στην αύξηση αυτή συνέβαλαν κυρίως οι αυξημένες ανάγκες σε λογισμικό, τεχνολογικό εξοπλισμό αλλά και εξοπλισμό κυβερνοασφάλειας λόγω των επενδύσεων του Ιδιωτικού και Δημοσίου τομέα για την προστασία από κακόβουλες επιθέσεις που προκαλεί ο ψηφιακός μετασχηματισμός, η μεταφορά των διαφόρων υποδομών στο Cloud, η ανάγκη για συμμόρφωση με τα διάφορα κανονιστικά πρότυπα και η συνέχιση της εξ’ αποστάσεως εργασίας.

    Να σημειωθεί ότι το 2023 ήταν η πρώτη χρονιά λειτουργίας της νέας ADACOM η οποία προέκυψε από την συγχώνευση της με την Netbull ΕΠΕ τον Δεκέμβριο του 2022.

    Στα πλαίσια αυτά η ADACOM προχώρησε σε ανασχεδιασμό της στρατηγικής της και των παρεχόμενων υπηρεσιών και λύσεων εστιάζοντας όσον αφορά την δραστηριότητα της κυβερνοασφάλειας περισσότερο στην παροχή υπηρεσιών παρακολούθησης, πρόληψης και αντιμετώπισης περιστατικών κυβερνοασφάλειας μέσω του νέου Secure Operation Center και στην παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών και λύσεων κυβερνοασφάλειας γεγονός που συνέβαλε σημαντικά στην αύξηση των εσόδων με αποτέλεσμα αυτά να διαμορφωθούν στα 21,4 εκατ. ευρώ από 19,0 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο σημειώνοντας μια αύξηση της τάξης του 13%.

    Διαβάστε επίσης:

    IDEAL Holdings: Buy και τιμή στόχος τα 8 ευρώ

    Τι συμβαίνει με τις μετοχές των εταιρειών πληροφορικής

    Πάρτι για τις μετοχές πληροφορικής στον απόηχο του deal Olympia Group-Entersoft



    ΣΧΟΛΙΑ