• Business

    Σε ελεύθερη πτώση οι τράπεζες. Μαζική φυγή επενδυτών υπό τον φόβο του Brexit


    H παγκόσμια φυγή κεφαλαίων από τις αγορές μετοχών οδήγησε σε πτώση το ελληνικό χρηματιστήριο για έβδομη συνεχόμενη συνεδρίαση και το γενικό δείκτη τιμών σε χαμηλό δύο μηνών. Οι τράπεζες αποτέλεσαν τον αδύναμο κρίκο της συνεδρίασης, με το δείκτη τους να σημειώνει βουτιά 9,64%.

    Την ίδια ώρα, επιδείνωση παρουσίασε και η αγορά ομολόγων των χωρών της ευρωπεριφέρειας, με τους φόβους για ενδεχόμενη αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ να στέλνουν τις αποδόσεις στα ύψη.

    Ο γενικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 3,31% στις 556,48 μονάδες, ενώ σημείωσε χαμηλότερη τιμή στις 553,07 μονάδες. Ο τζίρος ανήλθε στα 86,47 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με απώλειες 4,24%, στις 148,21 μονάδες, ενώ πτώση 1,93% κατέγραψε ο Mid Cap κλείνοντας στις 701,50 μονάδες.

    Με βάση  τη νέα ψηφιακή πλατφόρμα του mononews.gr, που παρουσιάζει καθημερινά πως διαμορφώνεται η περιουσία των μετόχων των εταιριών που είναι είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ο Απόστολος Βακάκης της Jumbo και οι Ανδρέας και Λεωνίδας Κανελλόπουλος της Τιτάν ήταν οι κερδισμένοι της ημέρας. Αντίθετα, στους χαμένους βρέθηκαν ο John Paulson μέτοχος των Alpha και Πειραιώς, ο Prem Watsa της Eurobank και ο Δημ. Κουτσολιούτσος της FF Group. 

    Η μετοχή της Eurobank έκλεισε με απώλειες 7,28%, η Πειραιώς σημείωσε πτώση 13,13%, η Alpha Bank υποχώρησε κατά 9,09% και η Εθνική έχασε ποσοστό 10,18%.

    Eκτός του τραπεζικού sell off, στις υπόλοιπες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, η Βιοχαλκο έχασε ποσοστό 9,70%, η Lamda υποχώρησε κατά 7,69%, η Μυτιληναίος έκλεισε με πτώση 5,13% και ο ΟΛΠ υποχώρησε κατά 4%. Άνω του 3% ήταν οι απώλειες για τις μετοχές Folli Follie, ΜΕΤΚΑ και Aegean, άνω του 2% η πτώση σε Ελλάκτωρ, Τέρνα Ενεργειακή, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ και ΕΕΕ. Με απώλειες που ξεπέρασαν το 1% τερμάτισαν οι Grivalia, Motor Oil, ΟΠΑΠ και Ελληνικά Πετρέλαια.

    Από τις μετοχές του FTSE 25, μόνο δύο κινήθηκαν κόντρα στο πτωτικό ρεύμα. Η Jumbo και η Τιτάν έκλεισαν με κέρδη 1,25% και 1,13% αντίστοιχα.

    Στον Mid Cap, η Αττικής έκλεισε με απώλειες 15,86%, πτώση 7,89% σημείωσε η Centric, ενώ κατά 7,34% υποχώρησε η Creta Farms.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/giati-credit-suisse-stirizi-ti-metochi-tou-opap/54089

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ