Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Εθνική Ασφαλιστική: Γιατί προχωράει σε αναδιοργάνωση προσωπικού

Robert Gauci: Ποιος είναι ο νέος CEO της Εθνικής Ασφαλιστικής – Οι σχέσεις με την Ελλάδα και το πάθος με την φωτογραφία

Robert Gauci, Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής

Με γρήγορους ρυθμούς προχωράει η νέα διοίκηση την αναδιοργάνωση της Εθνικής Ασφαλιστικής, υπό τον νέο CEO Robert Gauci.

Σύμφωνα με πληροφορίες η εταιρεία μέσα στους επόμενους μήνες και συγκεκριμένα μέχρι τον Σεπτέμβριο, αναμένεται να διακόψει τη συμφωνία συνεργασίας που έχει με την ICAP και την Action Line, απορροφώντας παράλληλα σε πρώτη φάση το 65% του ενοικιαζόμενου από τις εταιρείες προσωπικού.

Όπως αναφέρουν πηγές που γνωρίζουν το θέμα, η εταιρεία θα… κόψει το 35% του ενοικιαζόμενου προσωπικού, δηλαδή περίπου 75 άτομα από τους 210, κάνοντας παράλληλα κανονικές προσλήψεις στο υπόλοιπο 65%, ενώ σε δεύτερο χρόνο αναμένεται να καλύψει με νέες προσλήψεις το κενό που πρόκειται να δημιουργηθεί από τη μείωση του ενοικιαζόμενου προσωπικού.

Πρόσφατα, η Εθνική Ασφαλιστική προχώρησε σε πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου, στο οποίο συμμετείχαν 37 άτομα, τα οποία και θα αποχωρήσουν από την εταιρεία. Παράλληλα, με τους 75 ενοικιαζόμενους που πρόκειται να αποχωρήσουν, ο συνολικός αριθμός φτάνει τους 112. Πηγές αναφέρουν ότι μέσα στους επόμενους μήνες η εταιρεία αναμένεται να καλύψει αυτό το κενό με νέες προσλήψεις, χωρίς ακόμα ωστόσο να είναι γνωστός ο αριθμός.

Η Εθνική Ασφαλιστική αριθμεί συνολικά πάνω από 700 άτομα προσωπικό, συμπεριλαμβανομένων των ενοικιαζόμενων αλλά και εκείνων που δουλεύουν σε υποκαταστήματα.

Τι ζητούν οι εργαζόμενοι

Πάντως, η πρόθεση της διοίκησης για διακοπή της συνεργασίας που έχει με την ICAP και την Action Line για τους ενοικιαζόμενους υπαλλήλους, ήταν γνωστή εδώ και αρκετούς μήνες. Σε συνάντηση που είχε ο Robert Gauci με εργαζόμενους της εταιρείας λίγο καιρό μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, είχε πει ότι «δεν μπορεί να συνεχιστεί το υφιστάμενο μοντέλο παροχής υπηρεσιών με σύμβαση έργου και έχει ήδη προχωρήσει το πλάνο μετάβασης».

Οι εργαζόμενοι της Εθνικής Ασφαλιστικής ωστόσο εκφράζουν ανησυχίες ως προς το σχέδιο μετάβασης και τις αποχωρήσεις των εργαζομένων.

Όπως επισημαίνουν πηγές, «η δέσμευση της εταιρείας δεν ήταν να απορροφήσει μόνο το 65% των ενοικιαζόμενων εργαζόμενων». Όπως λένε, «τα κενά που θα δημιουργηθούν θα είναι μεγάλα, ενώ η εταιρεία δεν μπορεί να μιλάει για μείωση του κόστους από απολύσεις χαμηλόμισθων εργαζόμενων, που παίρνουν 800 ευρώ. Την ίδια ώρα μάλιστα που πριν από λίγο καιρό η εταιρεία έδωσε μπόνους 1,5 εκατ. ευρώ σε 23 μεγαλοστελέχη, πολλά από τα οποία ήταν καινούργια στην εταιρεία».

Παράλληλα με τις αποχωρήσεις που έγιναν μέσω της εθελούσιας εξόδου, η εταιρεία θα…ξεμείνει από έμπειρα άτομα, που δουλεύουν χρόνια στην εταιρεία και που θα είναι δύσκολο να αντικατασταθούν, αναφέρουν οι ίδιες πηγές. Αυτό που ουσιαστικά ζητούν είναι η απορρόφηση μεγαλύτερου ποσοστού των εργαζομένων αλλά και η επαρκής στελέχωση της εταιρείας ώστε να είναι αποδοτική και λειτουργική.

Διαβάστε επίσης:

Εθνική Ασφαλιστική: Απώλειες στα κέρδη προ φόρων το 2022

──────────────────

Εκλογές 2023 – Όλη η επικαιρότητα στο mononews.gr

Εκλογές 2023 – Οδηγός: Πού και πώς ψηφίζουμε στις 25 Ιουνίου

Εκλογές 2023: Ο χάρτης των αποτελεσμάτων