• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Την είσοδό της στο Χρηματιστήριο εξετάζει η LeasePlan

    • Bloomberg


    Την είσοδό της στο χρηματιστήριο του Άμστερνταμ σχεδιάζει η LeasePlan, η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης στόλου οχημάτων στην Ευρώπη, επιδιώκοντας μία αποτίμηση της τάξεως των 7,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με άτομο με γνώση του ζητήματος που επικαλείται το Bloomberg.

    Οι όροι της αρχικής δημόσιας προσφοράς πιθανόν να ανακοινωθούν εντός των επόμενων ημερών, αν και δεν υπάρχει καμία οριστική απόφαση και οι ιδιοκτήτες της LeasePlan ενδέχεται να αλλάξουν γνώμη και να αναβάλουν ή να καθυστερήσουν την προσφορά, ανέφερε το ίδιο άτομο, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, προσθέτοντας πως η αποτίμηση δεν είναι τελική και μπορεί να αλλάξει ανάλογα και με τις διαθέσεις των επενδυτών.

    Εξάλλου, η εφημερίδα FD έγραψε την Τετάρτη ότι αρχής γενομένης αυτήν την εβδομάδα η εταιρεία θα ξεκινήσει μία περιοδεία για συναντήσεις με θεσμικούς επενδυτές, επικαλούμενη πηγές που δεν κατονόμασε.

    Τον Αύγουστο η LeasePlan είχε ανακοινώσει πως εξετάζει διάφορες εναλλακτικές στρατηγικές, μεταξύ των οποίων και μία αρχική δημόσια προσφορά. Η εταιρεία διαχειρίζεται περίπου 1,8 εκατομμύρια οχήματα σε πάνω από 30 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, στην οποία έχει παρουσία από το 2003 μέσω της 100% θυγατρικής της LeasePlan Hellas. Επίσης, η LeasePlan επαναπωλεί μεταχειρισμένα αυτοκίνητα στην Ευρώπη μέσω της πλατφόρμας CarNext.com, ενώ διαθέτει και μια διαδικτυακή τράπεζα καταθέσεων σε Ολλανδία και Γερμανία.

    Μεταξύ των ιδιοκτητών της LeasePlan περιλαμβάνονται η Επενδυτική Αρχή του Άμπου Ντάμπι, το ασφαλιστικό ταμείο ATP της Δανίας, οι GIC και Broad Street Investments από τη Σιγκαπούρη, η ολλανδική πάροχος υπηρεσιών συντάξεων PGGM και η εταιρεία TDR Capital, σύμφωνα με τα ετήσια οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας για το 2017.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ανακάμπτουν Bitcoin και Ethereum – Γιατί οι αναλυτές θεωρούν απίθανο να αντικαταστήσουν τον χρυσό

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο πολιτικός μηχανικός που έγινε δισεκατομμυριούχος χάρη στην Aston Martin

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Ανοσία στον πληθωρισμό έχει αναπτύξει η τουρκική λίρα



    ΣΧΟΛΙΑ