• Business

    Σαουδική Αραβία: Αγορά-μαμούθ 121 αεροσκαφών από Boeing

    First flight of Boeing 787 Dreamliner on December 15, 2009 just after takeoff


    78 αεροσκάφη 787 Dreamliner της Boeing αναμένεται να αγοράσει η Σαουδική Αραβία, με τον διάδοχο του θρόνου Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν να επιχειρεί να δώσει νέα πνοή στον αερομεταφορέα της χώρας και να επιβλέπει τη σύσταση μιας νέας διεθνούς αεροπορικής εταιρείας που επιδιώκει να ανταγωνιστεί την Emirates και την Qatar Airways.

    Η νέα αεροπορική εταιρεία Riyadh Air, σκοπεύει να αγοράσει 39 αεροσκάφη 787-9, με δυνατότητα αγοράς άλλων 33, ενώ η κρατική αεροπορική εταιρεία Saudia φέρεται πως θα αγοράσει 39 αεροσκάφη 787 και με δυνατότητα αγοράς ακόμα 10, σύμφωνα με την Boeing.

    Ο Λευκός Οίκος υπολόγισε την αξία της συμφωνίας σε σχεδόν 37 δισ. δολάρια, αν και οι μεγάλοι πελάτες συνήθως λαμβάνουν μεγάλες εκπτώσεις.

    Η Riyadh Air, που ανήκει στο κρατικό επενδυτικό ταμείο της Σαουδικής Αραβίας, ανακοινώθηκε επίσημα την Κυριακή και θα διευθύνεται από τον πρώην επικεφαλής του Ομίλου Etihad Aviation, Τόνι Ντάγκλας. Ο αερομεταφορέας τόνισε ότι σκοπεύει να συνδέσει περισσότερους από 100 προορισμούς σε όλο τον κόσμο έως το 2030.

    Διαβάστε επίσης:

    Meta: Σχέδια για 10.000 νέες απολύσεις

     



    ΣΧΟΛΙΑ