Αίτημα στο Κεντρικό Λιμεναρχείου Βόλου, προκειμένου να απαγορευτεί ο απόπλους της θαλαμηγού «AL DIRIYAH», σημαίας Σαουδικής Αραβίας λόγω οφειλών, υπέβαλε ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου, καθώς εδώ και έξι μήνες ο ιδιοκτήτης της θαλαμηγού δεν είχε πληρώσει κόστη παραμονής στο λιμάνι.
Στη σχετική απόφαση περιλαμβάνεται έγγραφο του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου, έγγραφο του ΟΛΒ προς τον ναυτικό πράκτορα της θαλαμηγού, καθώς και έγγραφο του Υπουργείου Ναυτιλίας με το οποίο γίνεται δεκτή η γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.
Επομένως, η Λιμενική Αρχή δύναται να απαγορεύει τον απόπλου πλοίου, που βαρύνεται με τέλη και δικαιώματα, κατόπιν αιτιολογημένης αίτησης του οικείου φορέα διοίκησης και εκμετάλλευσης λιμένα.
Να σημειωθεί πως οι οφειλές αφορούν το χρονικό διάστημα των τελευταίων έξι μηνών και συγκεκριμένα από τον Νοέμβριο του 2017.
Επίσης, η θαλαμηγός «AL DIRIYAH» είναι 80 μέτρων, απασχολεί 35 άτομα πλήρωμα κι ανήκει σε μέλη της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Παρέμβαση Κάλλας έπειτα από ερώτηση Μανιάτη: Η Τουρκία να σεβαστεί τις καλές σχέσεις γειτονίας και την κυριαρχία
- Ναουάφ Σαλάμ: Ο Λίβανος θέλει την πλήρη αποχώρηση των ισραηλινών στρατευμάτων από το έδαφός του
- Κρίσιμες Πρώτες Ύλες: Σε εξέλιξη οι εγγραφές στην πρώτη ευρωπαϊκή πλατφόρμα διασύνδεσης αγοραστών και πωλητών
- Διαπραγματεύσεις ΗΠΑ – Ιράν: Ξανά προς τα 100 δολάρια το πετρέλαιο, μετά τη δεύτερη ακύρωση της αναχώρησης Βανς για το Ισλαμαμπάντ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.