• Business

    Sani/Ikos: Ανοίγει αύριο το δεύτερο Ikos της Κέρκυρας – Ξεκινά η επένδυση στην Κίσσαμο

    Δρ Ανδρέας Ανδρεάδης, CEO της Sani/Ikos

    Δρ. Ανδρέας Ανδρεάδης, CEO της Sani/Ikos


    Το δεύτερο ξενοδοχείο των Ikos Resorts στην Κέρκυρα ανοίγει τις πόρτες του αύριο, στην έκταση που λειτουργούσε το παλιό Club Med.

    Με την έναρξη της λειτουργίας του Ikos Odisia στη Δασσιά της Κέρκυρας στις 16 Ιουνίου, η Sani/Ikos επεκτείνει το αποτύπωμά της στο νησί, όπου λειτουργεί ήδη το Ikos Dassia, το θέρετρο που δημιούργησε ο όμιλος, έχοντας εξαγοράσει τα assets του ομίλου Χανδρή από το 2016.

    Η δεύτερη τοποθέτηση του ομίλου στο νησί των Φαιάκων αποτελεί επένδυση μεγαλύτερη των 120 εκατομμυρίων ευρώ, τα θεμέλια της οποίας μπήκαν το 2019 με την εξαγορά του Club Med, το οποίο ήταν η πρώτη διεθνής τουριστική μονάδα και το πρώτο all inclusive που κατασκευάστηκε στο νησί τη δεκαετία του 1950.

    Πλέον, το κτιριακό συγκρότημα του Ikos Odisia αναπτύσσεται σε έκταση 242 στρεμμάτων, διαθέτοντας 395 δωμάτια, σουίτες, bungalows και βίλες, ενώ στις αθλητικές περιλαμβάνονται 10 θερμαινόμενες εξωτερικές και εσωτερικές πισίνες και παραλία μήκους 420 μέτρων.

    Ikos Odisia

    Αυτό είναι το δεύτερο εμπορικό λανσάρισμα του ομίλου για το 2023, αφού προηγήθηκε την προηγούμενη Παρασκευή το soft opening του Ikos Porto Petro στη Μαγιόρκα, που σηματοδοτεί την ενίσχυση της παρουσίας του ομίλου που έχτισε η οικογένεια Ανδρεάδη, στην Ιβηρική Χερσόνησο.

    Την ίδια ημέρα με το Ikos Odisia ανοίγει και επίσημα τις πόρτες του το δεύτερο Ikos της Ισπανίας (μετά το Ikos Andalusia στην Μαρμπέγια), επένδυση που υλοποιήθηκε ύστερα από το deal της Sani/Ikos με τον ισπανικό όμιλο Roxa, καθώς το Ikos Porto Petro προέκυψε από την αναβάθμιση του Blau Porto Petro σε πεντάστερο θέρετρο.

    Το έβδομο all inclusive ξενοδοχείο της Ikos στο νησί των Βαλεαρίδων περιλαμβάνει 319 δωμάτια, σουίτες και bungalows, που περιλαμβάνουν επιλογές ενός, δύο ή και τριών υπνοδωματίων, με μπαλκόνια, ιδιωτικές πισίνες και κήπους πέντε εσωτερικές και εξωτερικές θερμαινόμενες πισίνες και πέντε à la carte εστιατόρια.

    Ikos Porto Petro

    Η άφιξη της Ikos Resorts στην Κρήτη

    Η διοίκηση Ανδρεάδη βρίσκεται στο μέσο της υλοποίησης του επενδυτικού πλάνου ύψους 900 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα, λοιπόν, με πληροφορίες, τον προσεχή Σεπτέμβριο ξεκινούν οι κατασκευαστικές εργασίες για την ανάπτυξη του Ikos Kissamos στα Χανιά, προκειμένου να πάρει σάρκα και οστά το πρώτο ξενοδοχειακό συγκρότημα υπό το εμπορικό σήμα της Ikos Resorts στο νησί.

    Το Ikos Kissamos, επένδυση 120 εκατ. ευρώ, θα διαθέτει συνολικά 400 δωμάτια, bungalows και βίλες που θα εκτείνονται σε παραλιακό μέτωπο μήκους 600 μέτρων, ενώ για τη δημιουργία της ενιαίας έκτασης των 200 στρεμμάτων ο όμιλος απέκτησε και ενοποίησε περισσότερα από 30 επιμέρους οικόπεδα. Στόχος είναι το νέο θέρετρο να ανοίξει τις πόρτες του το 2025.

    Επόμενο λανσάρισμα θα είναι το τρίτο έργο της Sani/Ikos στην Ιβηρική Χερσόνησο και το πρώτο στην Πορτογαλία. Το 2026 αναμένεται να λειτουργήσει το πρώην Alfamar Beach Resort ως Ikos Cortesia με 448 δωμάτια, σουίτες, bungalows και βίλες, έπειτα από πλήρη ανακατασκευή και επέκταση.

    Τα θέρετρα της Ikos Resorts καταλαμβάνουν τέσσερις θέσεις στη λίστα του Trip Advisor με τα καλύτερα πολυτελή ξενοδοχεία για το 2023, καθώς πρώτο έρχεται το Ikos Dassia στην Κέρκυρα δεύτερο το Ikos Andalusia, τέταρτο το Ikos Aria στην Κω και 11ο στη λίστα το Ikos Olivia στη Χαλκιδική.

    Οι επενδύσεις του ομίλου, στον οποίο εισήλθε πριν από περίπου 9 μήνες το σιγκαπουριανό fund GIC (με τους Σταύρο και Ανδρέα Ανδρεάδη και Mathieu Guillemin να παραμένουν βασικοί μέτοχοι), πρόκειται να αποφέρουν 100 εκατ. ευρώ EBITDA όταν ολοκληρωθούν, σύμφωνα με στοιχεία της τελευταία έκθεσης της Moody’s. Θυμίζουμε πως ο όμιλος προχώρησε το 2021 στην έκδοση ομολόγου ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ στις διεθνείς κεφαλαιαγορές.

    Τα προσωρινά οικονομικά στοιχεία του 2022 που επικαλείται ο οίκος, κάνουν λόγο για έσοδα 318,5 εκατ. ευρώ, ενώ το μέσο έσοδο ανά δωμάτιο εκτιμάται ότι θα φτάσει στα 570 ευρώ το 2023. Το 70% της πληρότητας της φετινής σεζόν έχει ήδη εξασφαλιστεί από τον Μάρτιο, με κρατήσεις ύψους 265 εκατομμυρίων ευρώ.

    Διαβάστε επίσης

    Σπ. Θεδωρόπουλος: Στην Ελλάδα κυνηγάμε την εργασία – Χρειάζεται μεγαλύτερη ευελιξία

    Τεχνική Ολυμπιακή: Αποκτά και το υπόλοιπο 50% της ιρλανδικής Mount Street Hellas Holdco

    Brain ReGain: Νέα μέλη οι Vodafone Ελλάδας και Όμιλος Εταιρειών «Σαμαράς & Συνεργάτες»

    ──────────────────

    Εκλογές 2023

    Εκλογές 2023: Όλη η επικαιρότητα στο mononews.gr

    Οδηγός – Πού και πώς ψηφίζω στις 25 Ιουνίου

    Δείτε live τον χάρτη των αποτελεσμάτων



    ΣΧΟΛΙΑ