• Business

    Samsung: Επιδότηση $6,4 δισ. από τις ΗΠΑ για επέκταση των μονάδων στο Τέξας

    • NewsRoom
    Jay Y. Lee, Εκτελεστικός πρόεδρος, Samsung Electronics

    Jay Y. Lee, Εκτελεστικός πρόεδρος, Samsung Electronics


    Περισσότερα από 6 δισ. δολάρια θα χορηγήσει η κυβέρνηση Μπάιντεν στην νοτιοκορεατική Samsung, προκειμένου η εταιρεία να επεκτείνει την παραγωγή chip στο Τέξας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reurers.

    Ειδικότερα, η κυβέρνηση θα χορηγήσει έως και 6,4 δισεκατομμύρια δολάρια, ως μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας για την επέκταση της κατασκευής τσιπ στις ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου.

    Η χρηματοδότηση, από το Chips and Science Act που έχει εγκριθεί από το 2022, θα ενισχύσει την παραγωγή τσιπ για την αεροδιαστημική, την άμυνα και τη βιομηχανία αυτοκινήτων, ενώ θα ενισχύσει την εθνική ασφάλεια, τόνισαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

    «Η επιστροφή της κατασκευής τσιπ αιχμής στις ΗΠΑ, αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο στη βιομηχανία ημιαγωγών μας», δήλωσε ο Εθνικός Οικονομικός Σύμβουλος του Λευκού Οίκου Lael Brainard.

    Στόχος είναι να μειωθεί η εξάρτηση από την Κίνα και την Ταϊβάν, καθώς το μερίδιο της παγκόσμιας παραγωγικής ικανότητας ημιαγωγών στις ΗΠΑ έχει μειωθεί από 37% το 1990 σε 12% το 2020, σύμφωνα με την Ένωση Βιομηχανίας Ημιαγωγών.

    Την ίδια ώρα, οι παγκόσμιες πωλήσεις smartphone αυξήθηκαν κατά 7,8% στα 289,4 εκατ. μονάδες κατά το διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου, με τη Samsung να κατέχει μερίδιο αγοράς 20,8%, κατακτώντας την πρώτη θέση μεταξύ των κατασκευαστών και αφήνοντας πίσω την Apple.

    Υπενθυμίζεται ότι στο τρίμηνο που έκλεισε τον Δεκέμβριο, η Apple ξεπέρασε τη Samsung ως ο «Νο 1» κατασκευαστής τηλεφώνων στον κόσμο. Σήμερα, ωστόσο, επιστρέφει στη δεύτερη θέση, με μερίδιο αγοράς 17,3%.

    Διαβάστε επίσης: 



    ΣΧΟΛΙΑ