• Business

    Ryanair: Ζημιές στο δ’ τρίμηνο και αβεβαιότητα για την ανάκαμψη των ταξιδιών

    • Bloomberg
    Michael O'Leary, CEO της Ryanair

    Michael O’Leary, CEO της Ryanair


    Η Ryanair Holdings εκφράζει επιφυλακτικότητα για τον ρυθμό της ταξιδιωτικής ανάκαμψης, λέγοντας ότι θα μειώσει τις τιμές για να τονώσει τη ζήτηση αυτό το τρίμηνο, την ώρα που οι περισσότερες χώρες εξετάζουν το ενδεχόμενο άρσης των ταξιδιωτικών περιορισμών λόγω Covid-19.

    Αν και οι κρατήσεις βελτιώνονται, οι περισσότερες εξακολουθούν να είναι της τελευταίας στιγμής, και οι επενδυτές θα πρέπει να περιμένουν περαιτέρω αναταραχή προτού η Ευρώπη ξεπεράσει την πανδημία, δήλωσε τη Δευτέρα η μεγαλύτερη αεροπορική χαμηλού κόστους της περιοχής. Η ιρλανδική εταιρεία είπε ότι βρίσκεται σε «τροχιά ανάπτυξης», αλλά ότι ο χρόνος της ανάκαμψης παραμένει απρόβλεπτος.

    «Είναι σωστό να είμαστε προσεκτικοί για το υπόλοιπο του τρέχοντος οικονομικού έτους, καθώς μπορεί να υπάρξει ακόμη μία ανατροπή λόγω Covid», δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής Neil Sorahan σε συνέντευξή του. «Μας έχει εκπλήξει κάποιες φορές. Αλλά είμαστε σε καλή θέση για να αξιοποιήσουμε τις τεράστιες ευκαιρίες που υπάρχουν».

    Η Ryanair έχει στόχο να συνεχίσει την επιθετική επέκταση σε μια προσπάθεια να κερδίσει μερίδιο αγοράς καθώς τα ταξίδια επιστρέφουν, με 720 νέα δρομολόγια και 15 νέες βάσεις να ανακοινώνονται για το οικονομικό έτος που ξεκινά τον Απρίλιο.

    Οι επιπτώσεις της Όμικρον

    Η Ryanair εμφάνισε ζημία 96 εκατ. ευρώ στο τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο, έναντι πρόβλεψης των αναλυτών για λιγότερες ζημιές, καθώς η παραλλαγή Όμικρον ανέτρεψε την κορυφαία ταξιδιωτική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

    Ο αερομεταφορέας εξέφρασε την αισιοδοξία ότι τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα ακολουθήσουν το βρετανικό παράδειγμα στην κατάργηση των διαγνωστικών τεστ για τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες εγκαίρως, ώστε να αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη των καταναλωτών πολύ πριν από το Πάσχα, που πέφτει τον Απρίλιο.

    Growth Ambitions

     Νέα αεροπλάνα

    Η Ryanair με έδρα το Δουβλίνο δήλωσε ότι παρέλαβε 41 νέα αεροσκάφη Boeing Co. 737 Max και σχεδιάζει να προσθέσει άλλα 24 εγκαίρως για το καλοκαίρι, βοηθώντας την να προσφέρει 14% περισσότερες θέσεις σε σχέση με την περίοδο αιχμής του 2019.

    Ο αερομεταφορέας επανέλαβε ότι έχει στόχο να αυξήσει τον αριθμό των επιβατών στα 225 εκατομμύρια ετησίως έως το 2026 και αναμένει να δημιουργήσει 6.000 περισσότερες θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, από 5.000 προηγουμένως.

     Διαβάστε ακόμη:

    Ryanair: Αποχωρεί από το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης



    ΣΧΟΛΙΑ