• Business

    Ryanair: Θα προσφέρει 10% περισσότερες θέσεις τον χειμώνα – Αναμένει κέρδη άνω του 1 δισ. δολ.

    • Bloomberg
    Michael O’Leary, επικεφαλής Ryanair

    Michael O’Leary, επικεφαλής Ryanair


    Η Ryanair αύξησε τον στόχο επιβατών για ολόκληρο το έτος και εκτίμησε ότι τα κέρδη θα ξεπεράσουν το 1 δισεκατομμύριο ευρώ (995 εκατομμύρια δολάρια). Παράλληλα, υποβαθμίζει τον πιθανό αντίκτυπο μιας ύφεσης στη ζήτηση για τις πτήσεις χαμηλού κόστους φέτος τον χειμώνα.

    Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους της Ευρώπης δήλωσε τη Δευτέρα ότι αναμένει πως θα ταξιδέψουν μαζί της 168 εκατ. επιβάτες τη χρονιά που ξεκίνησε την 1η Απριλίου, από 166,5 εκατ. που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση της. Η ιρλανδική εταιρεία είχε κέρδη 1,37 δισ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο μετά από ένα καλοκαίρι κατά τη διάρκεια του οποίου τα ταξίδια ανέκαμψαν από την κρίση της πανδημίας.

    Η Ryanair ανέφερε ότι οι ανησυχίες σχετικά με τον αντίκτυπο της επιβράδυνσης των οικονομιών και των υψηλότερων λογαριασμών των νοικοκυριών στο επιχειρηματικό της μοντέλο είναι υπερβολικές. Προέβλεψε ότι οι άνθρωποι θα συναλλάσσονται με τους χαμηλότερους διαθέσιμους αεροπορικούς ναύλους αντί να εγκαταλείψουν τα ταξίδια, συγκρίνοντας την ίδια με τις φθηνές μάρκες λιανικής Aldi και Lidl.

    «Έχουμε την ευκαιρία να πάρουμε πολλά μερίδια αγοράς και να αναπτυχθούμε ισχυρά», δήλωσε ο Chief Financial Officer, Neil Sorahan σε τηλεφωνική συνέντευξη. «Οπότε νομίζω ότι αυτό είναι ένα πολύ φωτεινό σημείο».

    Ο αερομεταφορέας σχεδιάζει να αποπληρώσει χρέος ύψους 1,6 δισεκατομμυρίων ευρώ που λήγει τους επόμενους 18 μήνες από τις «πολύ ισχυρές ταμειακές ροές» του, δήλωσε η CFO. Η εταιρεία είχε επίσης αντισταθμίσει με δολάρια τις αγορές αεροσκαφών της στα 1,24 ευρώ το δολάριο, πράγμα που σημαίνει ότι θα μειώσει τον αντίκτυπο της πρόσφατης υποτίμησης του ευρώ.

    Η Ryanair με έδρα το Δουβλίνο δήλωσε ότι θα προσφέρει 10% περισσότερες θέσεις αυτόν τον χειμώνα από ό,τι πρόσφερε πριν από την περίοδο του Covid, την ώρα που οι περισσότερες ανταγωνίστριες της στην Ευρωπαϊκή ‘Ενωση μειώνουν τη χωρητικότητα κατά περίπου 20%.

    Με την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρχουν δυσμενή γεγονότα, όπως η αναζωπύρωση της πανδημίας, η Ryanair εκτίμησε ότι θα έχει ετήσια κέρδη από 1 έως 1,2 δισ. ευρώ, προ έκτακτων δαπανών.

    Διαβάστε ακόμη:

    Η Ryanair στέλνει στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα τη Λιζ Τρας

    Ryanair: Έτοιμη να μεταφέρει αεροπλάνα από τη Βρετανία αν η στερλίνα επηρεάσει τη ζήτηση



    ΣΧΟΛΙΑ