• Business

    Ryanair: Τέλος τα εισιτήρια των 9,99 ευρώ;

    • NewsRoom

    Ο CFO της Ryanair, Neil Sorahan (Πηγή: Youtube)


    «Οι μέρες των εξαιρετικά χαμηλών ναύλων μπορεί να έχουν τελειώσει», προειδοποιεί η οικονομική αεροπορική εταιρεία Ryanair, τονίζοντας ότι οι πελάτες της είναι πρόθυμοι να πληρώσουν περισσότερο για ναύλα, τώρα που μπαίνει η καλοκαιρινή σεζόν.

    Η αίσθηση είναι ότι οι πελάτες δεν θα είχαν πρόβλημα να πληρώσουν περισσότερο, αφού η εταιρεία ανακοίνωσε υψηλά κέρδη. Αυτό σημαίνει ότι αυτό που ήταν προηγουμένως το τυπικό εισιτήριό των 9,99 ευρώ, μπορεί τώρα να κοστίζει το διπλάσιο, σύμφωνα με τον οικονομικό διευθυντή, Neil Sorahan.

    Επισημαίνεται ότι οι τιμές των εισιτηρίων σε όλο τον κλάδο έχουν αυξηθεί, εν μέρει λόγω της έντονης ζήτησης για καλοκαιρινές αποδράσεις και λόγω της σπανιότητας αεροσκαφών, καθώς οι αεροπορικές εταιρείες σχεδιάζουν να αποκτήσουν νέα μοντέλα.

    Σημειώνεται ότι ο αερομεταφορέας χαμηλού κόστους, με έδρα το Δουβλίνο, ανέφερε κέρδη μετά από φόρους 1,43 δισ. ευρώ για το οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου, έναντι ζημιών 355 εκατ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα.

    Την ίδια ώρα, η ανταγωνίστρια της Ryanair, Easyjet, αναβάθμισε την πρόβλεψή της για τα κέρδη της, λέγοντας ότι οι άνθρωποι δίνουν προτεραιότητα στα ταξίδια.

    Η Ryanair, αναμένει επίσης ότι ο λογαριασμός καυσίμων της θα είναι 1 δισ. ευρώ υψηλότερος το τρέχον οικονομικό έτος, λέγοντας ότι τα υψηλότερα έσοδα θα αντισταθμίσουν το άλμα.

    Ο Sorahan είναι βέβαιος ότι η εταιρεία θα πετύχει τον στόχο της να μεταφέρει 185 εκατομμύρια επιβάτες φέτος, παρόλο που μπορεί να υπάρξουν καθυστερήσεις στην Boeing, τον μοναδικό προμηθευτή αεροσκαφών της.

    Η οικονομική αεροπορική εταιρεία, εξυπηρέτησε 168,6 εκατ. επιβάτες, αριθμό ρεκόρ στο σύνολο της ετήσιας χρήσης έως τις 31 Μαρτίου, ξεπερνώντας το προηγούμενο ετήσιο ρεκόρ των 149 εκατ. που είχε επιτευχθεί πριν από την πανδημία.

    Διαβάστε επίσης: 

    REDS: Πούλησε ακίνητο στο Βουκουρέστι έναντι 1,6 εκατ. ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ