• Business

    Ρουμπίνη Γεωργακοπούλου-Μεγάλου: Ο επενδυτής πρέπει να νιώθει ότι η επένδυσή του είναι σε καλά χέρια

    • NewsRoom
    Ρουμπίνη Γεωργακοπούλου-Μεγάλου

    Ρουμπίνη Γεωργακοπούλου-Μεγάλου


    «Ζώντας στο Λονδίνο, σε μία τόσο μεγάλη πόλη, καταλαβαίνω πόσο σπουδαία είναι η χώρα μου, ακόμα περισσότερο από τότε που την άφησα», δηλώνει η Ρουμπίνη Γεωργακοπούλου-Μεγάλου, Υπεύθυνη Επικοινωνιακής Στρατηγικής της Γραμματείας Ελλήνων της Διασποράς της Νέας Δημοκρατίας.

    Τα τελευταία έξι χρόνια, η κ. Γεωργακοπούλου ζει μόνιμα στο Λονδίνο, όπου πήρε την απόφαση να ξεκινήσει μια νέα επαγγελματική πορεία δημιουργώντας τη δική της εταιρεία επικοινωνίας.

    Σε συνέντευξή της στο Hellenic DNA, η ίδια τονίζει τη σημασία της στήριξης της Ελλάδας ηθικά, υλικά και με οποιοδήποτε τρόπο.

    «Πρέπει να φύγουμε από το σχήμα που λέει ‘περιμένουμε πράγματα από τη χώρα’. Αν και εμείς δεν κάνουμε πράγματα για τη χώρα μας, δεν μπορεί να λειτουργήσει το έργο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

    Παρά το γεγονός ότι έφυγε από την Ελλάδα, υποσχέθηκε μαζί με τον σύζυγό της, CEO της Τράπεζας Πειραιώς, κ. Χρήστο Μεγάλου, ότι θα κάνουν ό,τι μπορούν προκειμένου να βοηθήσουν τους Έλληνες της Διασποράς.

    Χρησιμοποιώντας την εμπειρία της στην επικοινωνία, θεώρησε καθήκον της να χτίσει γέφυρες και να γνωρίσει τον ελληνισμό της Διασποράς.

    Μέσω ενεργειών που γίνονται από το Ηνωμένο Βασίλειο, περνάει την επικοινωνία, τα προβλήματα και τις ανάγκες του ελληνισμού από το Ηνωμένο Βασίλειο πίσω στη χώρα για να γίνουν πράξη κάποια από τα θέματα που υπάρχουν.

    Η κ. Γεωργακοπούλου παραδέχεται ότι το Brexit δημιούργησε πολλά προβλήματα, με αποτέλεσμα κάποιοι από τους Έλληνες να εγκαταλείπουν τη χώρα. Το στοίχημα για εκείνη είναι αυτά ακριβώς τα άτομα, έχοντας αποκομίσει εφόδια από το Ηνωμένο Βασίλειο, να επιστρέψουν στην πατρίδα τους και να τα χρησιμοποιήσουν εκεί.

    «Να γίνει πράξη αυτό που λέμε ‘brain gain’», δήλωσε η κ. Γεωργακοπούλου.

    «Ως απλή Ελληνίδα και ως γυναίκα επιχειρηματίας, μπορώ να πω ότι ‘Greece is sexy now’!», υπογραμμίζει η ίδια και τονίζει ότι τα θεμέλια της προσπάθειας αυτής είναι να αισθανθεί ο επενδυτής ότι η επένδυσή του είναι σε καλά χέρια μπαίνοντας στην Ελλάδα.

    Μέσω της πολυετούς εμπειρίας της στην επικοινωνία και ως Υπεύθυνη Επικοινωνιακής Στρατηγικής στηρίζει την προσπάθεια της Διασποράς.

    «Πρέπει να στηρίζουμε την Ελλάδα, πρέπει να πιστεύουμε στην Ελλάδα και πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε τη χώρα μας, με τη μαγεία του μυαλού μας, της καρδιάς μας, του φιλότιμού μας, από εκεί που βρισκόμαστε. Αν θέλουμε μπορούμε να κάνουμε πραγματικά θαύματα έστω και από εκεί που βρισκόμαστε μέχρι να γυρίσουμε πίσω στη χώρα μας για τα καλά», επισήμανε.

    Δείτε το βίντεο:

     

    Η Ρουμπίνη Γεωργακοπούλου-Μεγάλου εργάστηκε για περισσότερα από 26 χρόνια στην Ελλάδα σε πολυεθνικές εταιρείες και συνεργάστηκε με πολυεθνικούς πελάτες.

    Διαθέτει εξειδίκευση σε θέματα Επικοινωνιακής Στρατηγικής (Brand Strategy), πολιτικού και digital μάρκετινγκ.

    Το 2015 ίδρυσε τη δική της συμβουλευτική εταιρεία στο Ηνωμένο Βασίλειο παρέχοντας υπηρεσίες μάρκετινγκ και στρατηγικής επικοινωνίας.

    Παράλληλα είναι pro bono σύμβουλος σε διάφορους φορείς φιλανθρωπικού χαρακτήρα και εταιρικής υπευθυνότητας σε θέματα Στρατηγικής.

    Είναι ενεργό μέλος της κοινότητας της ελληνικής ομογένειας στο Λονδίνο, ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Θυάτειρα της Αρχιεπισκοπής Θυατείρων & Μεγάλης Βρεταννίας και μέλος του WICCI GR (Women’s Indian Chamber of Commerce and Industry).

    Διαβάστε επίσης:

    Η Ρουμπίνη Γεωργακοπούλου-Μεγάλου στο δυναμικό της Γραμματείας Ελλήνων της Διασποράς της ΝΔ

    Ρουμπίνη Γεωργακοπούλου-Μεγάλου στο mononews: Τρελό, αλλά και λυπηρό που η Αριστερά στέρησε την φωνή σε χιλιάδες απόδημους



    ΣΧΟΛΙΑ