• Business

    Ρουμανία: Αυτοκινητοβιομηχανίες ξεκινούν την παραγωγή υγειονομικού υλικού


    Οι Ρουμανικές εταιρείες στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας έχουν δημιουργήσει μια ομάδα με στόχο την έναρξη παραγωγής αναπνευστήρων που είναι απαραίτητοι για τη θεραπεία ασθενών με κορονοϊό.

    Με τον αριθμό των θυμάτων του κορονοϊού στη Ρουμανία να έχει φτάσει στους 44 και τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα να ακολουθούν αυξητική τάση, οι εταιρείες ανακοίνωσαν πως είναι έτοιμες να συμβάλλουν με τα μέσα που διαθέτουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

    Επίσης, επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε όλο σχεδόν το φάσμα της οικονομικής δραστηριότητας εξέφρασαν την ετοιμότητά τους να παράγουν υλικά που απαιτούνται για την πρόληψη, καταπολέμηση και θεραπεία του Covid-19, συμπεριλαμβανομένων χειρουργικών μασκών.

    Εξάλλου, εταιρεία παραγωγής στρατιωτικού εξοπλισμού πρόκειται να ξεκινήσει την παραγωγή χειρουργικών μασκών, με στόχο η ημερήσια παραγωγή να ανέλθει σε 500.000 μάσκες, στα μέσα Απριλίου. Σημειώνεται ότι οι γιατροί που εργάζονται σε νοσοκομεία σε όλη τη Ρουμανία έχουν διαμαρτυρηθεί για την έλλειψη βασικού εξοπλισμού ατομικής προστασίας. Ποσοστό άνω του 10% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού είναι γιατροί και νοσηλευτές.



    ΣΧΟΛΙΑ