• Business

    Ρόμπυ Μπουρλάς (Sunlight): Σχέδια για παραγωγική βάση σε Ασία και ΗΠΑ

    Ρόμπυ Μπουρλάς, Διευθύνων Σύμβουλος Olympia Group και Sunlight


    Τη δημιουργία παραγωγικής βάσης σε δύο ακόμη ηπείρους, σε Ασία για να εξυπηρετεί τη μεγάλη αγορά της Ινδίας και στις ΗΠΑ, εξετάζει η Sunlight, στο πλαίσιο του νέου επενδυτικού της προγράμματος που διαμορφώνει αυτή την περίοδο.

    Ειδικότερα, όπως δήλωσε στο mononews.gr ο  Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κ. Ρόμπυ Μπουρλάς, στόχος της εταιρείας είναι να είναι πιο κοντά στους πελάτες της, με στόχο την αύξηση των πωλήσεών της στις μεγάλες αγορές των ΗΠΑ και της Ασίας,  στον τομέα των   μπαταριών για  οχήματα βιομηχανικής χρήσης.

    Για τα επόμενα χρόνια η διοίκηση της Sunlight, σύμφωνα με τον κ. Ρόμπυ Μπουρλά, η εταιρεία πρόκειται να επενδύσει και στην επέκταση της παραγωγικής της δυναμικότητάς της στην Ελλάδα με την αύξηση του μεγέθους του εργοστασίου στην Ξάνθη και με παράλληλες επενδύσεις στο εργοστάσιο ανακύκλωσης στην Κομοτηνή. Υπενθυμίζεται ο Ρόμπυ Μπουρλάς, ανέλαβε στις αρχές Οκτωβρίου τη θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου στη Sunlight  παράλληλα με τις θέσεις του ως Διευθύνων Σύμβουλος της Olympia και μέλος Δ.Σ. της Sunlight.

    Την περίοδο αυτή διαμορφώνεται, όπως είπε, το επενδυτικό πρόγραμμα της Sunlight για την επόμενη τριετία και «προτεραιότητα για την εταιρεία, εκτός από τη γεωγραφική της επέκταση, αποτελεί και η έμφαση στην έρευνα και ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, ώστε να αυξηθεί η παραγωγική ικανότητα στις νέες μπαταρίες λιθίου, αλλά και να αναπτυχθούν νέα προϊόντα και νέες εφαρμογές, όπως πρόσθετες χρήσεις για τις μπαταρίες λιθίου.
    Έμφαση στην ανερχόμενη αγορά των μπαταριών λιθίου

    Υπενθυμίζεται ότι η Sunlight ανακοίνωσε πριν λίγους μήνες την  είσοδό της στην πολλά υποσχόμενη αγορά μπαταριών λιθίου για Ηλεκτρικά Οχήματα Βιομηχανικής Χρήσης (eIVs)  .

    Μάλιστα παρουσίασε την πρώτη σειρά «έξυπνων μπαταριών» λιθίου για Ηλεκτρικά Οχήματα Βιομηχανικής Χρήσης, Li.ON FORCE. Η SUNLIGHT μπαίνει με προβάδισμα  στη διεθνή αγορά, καθώς έχει αναπτύξει μεγάλη τεχνογνωσία στον απαιτητικό κλάδο κατασκευής μπαταριών λιθίου για προηγμένες εφαρμογές μέσω θυγατρικής της εταιρείας.

    Η εταιρία προχωρά σε δομική αλλαγή τόσο σε ότι αφορά την οργάνωσή της όσο και την οργάνωση της παραγωγής, με στόχο να εστιάσει στη στρατηγική της προτεραιότητα που είναι οι ανερχόμενες τεχνολογίες μπαταριών Λιθίου και να διεκδικήσει σημαντική θέση σε παγκόσμιο επίπεδο.

    Για το σκοπό αυτό στην ομάδα της SUNLIGHT εντάχθηκε πρόσφατα και ο κ. Foad Derisavi ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα Παραγωγής κι Ανάπτυξης Προϊόντων Λιθίου & Προηγμένων Τεχνολογιών. Ο κ. Derisavi έχει πολυετή εμπειρία στην διεθνούς φήμης εταιρία ATLAS Elektronik στον τομέα ανάπτυξης προηγμένων τεχνολογιών για μπαταρίες Λιθίου. Από το νέο του ρόλο θα συμβάλλει στην διεύρυνση της γκάμας μπαταριών Λιθίου για βιομηχανική χρήση για την επέκτασή της SUNLIGHT στις διεθνείς αγορές.

    Για το 2019 η διοίκηση της εταιρείας αναμένει πωλήσεις στα επίπεδα του 2017, δηλαδή να ανακάμψει πλήρως η μονάδα από την περιπέτεια της φωτιάς του 2018.



    ΣΧΟΛΙΑ