• Business

    Sunlight: Πόσα χρήματα θα λάβει τελικά από την ασφαλιστική για την πυρκαγιά στο εργοστάσιο της Ξάνθης

    • NewsRoom


    Για τα χρήματα που πρόκειται να λάβει η Sunlight, του ομίλου Olympia από την ασφαλιστική για την πυρκαγιά στο εργοστάσιο της Ξάνθης, ενημερώθηκε σήμερα το επενδυτικό κοινό. Ειδικότερα, το συνασφαλιστικό σχήμα το οποίο είχε την ασφαλιστική κάλυψη έναντι της πυρκαγιάς που ξέσπασε στο εργοστάσιο στο Νέο Όλβιο Ξάνθης, τον Μάιο του 2018, αποφάσισε την καταβολή συνολικού καθαρού ποσού 66 εκατ. ευρώ.

    H ανακοίνωση:

    Στα 66 εκατομμύρια ευρώ έκλεισε το ποσό που θα καταβληθεί για τις υλικές και αποθετικές ζημιές, που προκάλεσε η πυρκαγιά στο εργοστάσιο της εταιρείας Νέο Όλβιο Ξάνθης, το Μάιο του 2018, όπως εκτίμησε το συνασφαλιστικό τμήμα που ανέλαβε την ασφαλιστική κάλυψη της πυρκαγιάς. Η εταιρεία διευκρίνισε ότι η εν λόγω αποζημίωση αποτελεί το μεγαλύτερο ποσό που έχει δοθεί ποτέ στην Ελλάδα για τέτοιους σκοπούς.

    Σημειώνεται ότι η Sunlight δραστηριοποιείται στο χώρο της ανάπτυξης, παραγωγής, και διάθεσης μπαταριών και συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας. Αποτελεί ηγέτιδα δύναμη στην αγορά των μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων εσωτερικού τύπου, που χρησιμοποιούνται στην αγορά μεταφορών και logistics, έχοντας καταφέρει να εξάγει το 98% της παραγωγής της σε περισσότερες από 100 χώρες του εξωτερικού.

    Οι ευχαριστίες στις συνεργάτιδες ασφαλιστικές εταιρείες

    Η εταιρεία θέλησε, επίσης, μέσω της ανακοίνωσής της, να ευχαριστήσει όλα τα μέλη του συνασφαλιστικού σχήματος. Ιδιαίτερα, αναφέρεται στην εταιρεία ERGO Ασφαλιστική, που ηγήθηκε των διαδικασιών και διηύθυνε τη διαχείριση της ζημιάς (ποσοστό συμμετοχής 25%). Ευχαριστίες επίσης εξέφρασε και στις συνεργάτιδες εταιρείες ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική (20%), INTERAMERICAN (19%), GENERALI HELLAS AAE (15%), EUROLIFE ERB ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ (9%), INTERASCO ΑΕΓΑ (4%), OΡΙΖΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ (4%) και ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ ΑΕΓΑ (4%), αλλά και στον μεσίτη ασφαλίσεων Aon – σύμβουλο. Η εταιρεία υπογράμμισε ότι το συνασφαλιστικό σχήμα της προσέφερε «άψογη συνεργασία, αμέριστη συμπαράσταση και ουσιαστική στήριξη», σε μια συνθήκη αρκετά απαιτητική.

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Sunlight, Βασίλης Μπίλλης, δήλωσε χαρακτηριστικά «Το ποσό της αποζημίωσης ανταποκρίνεται στο μέγεθος της ζημίας, ενώ παράλληλα επιτρέπει να συνεχίσουμε την τάχιστη ανακατασκευή του εργοστασίου μας ώστε να γίνει ακόμη πιο σύγχρονο κι ανταγωνιστικό, ενισχύοντας περαιτέρω τη θέση της SUNLIGHT στην παγκόσμια αγορά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω, -εκφράζοντας το σύνολο των εργαζομένων της εταιρείας-, όλα τα μέλη του συνασφαλιστικού σχήματος, όπως και τον μεσίτη ασφαλίσεων Aon – σύμβουλο, που συνετέλεσαν στην επιτυχή έκβαση αυτού του εγχειρήματος, το οποίο θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε το δυναμικό πλάνο ανάπτυξής μας. Οι γνώσεις, η εμπειρία και κυρίως η σε βάθος κατανόηση των αναγκών μας επιβεβαίωσαν στο ακέραιο τη φήμη και τη φερεγγυότητα όλων των εμπλεκόμενων εταιρειών».

    Οι απαντήσεις των συνεργατών

    Απαντητική δήλωση έκανε, μέσω του Διευθύνοντα Συμβούλου της, Γιώργου Δαλιάνη, εταιρεία-μεσίτης ασφαλίσεων, Aon, που σημείωσε χαρακτηριστικά «Έχοντας συναίσθηση του ρόλου και της ευθύνης μας, από την πρώτη στιγμή στηρίξαμε με όλες τις δυνάμεις μας την προσπάθεια της SUNLIGHT να επαναλειτουργήσει σε ελάχιστο χρόνο. Η συνδρομή μας στον αποτελεσματικό σχεδιασμό του ασφαλιστικού προγράμματος και τη διαχείριση της ζημίας, σε συνδυασμό με την άμεση ανταπόκριση των ασφαλιστικών εταιριών, επέτρεψε, παρά την πολυπλοκότητα της κατάστασης, την απρόσκοπτη εκτέλεση του σχεδίου αντιμετώπισής της. Είμαστε ιδιαιτέρως ευτυχείς που το ποσό της αποζημίωσης και η άμεση καταβολή της ανταποκρίθηκαν πλήρως στις προσδοκίες της SUNLIGHT, εμπεδώνοντας αίσθημα επιχειρησιακής ασφάλειας και συνέχειας στον πελάτη μας».

    Σε ανταποδοτική δήλωση προέβη και ο CEO της ERGO, Θεόδωρος Κοκκάλας, λέγοντας «Η πυρκαγιά στην SUNLIGHT υπήρξε ένα θλιβερό συμβάν σε μία υποδειγματική επιχείρηση, το οποίο αποτελεί τη μεγαλύτερη ζημία μέχρι σήμερα στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, αλλά και μία από τις μεγαλύτερες σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ωστόσο, το συμβάν αυτό έδωσε την ευκαιρία στις εταιρείες που καλύπτουμε ασφαλιστικά την SUNLIGHT και στην ERGO, με την ιδιότητα του επικεφαλής (leader) του ασφαλιστικού σχήματος και διαχειριστή της εν λόγω ζημίας, να πιστοποιήσουμε τις δυνατότητες και την αξιοπιστία της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς και να αναδείξουμε την τεχνογνωσία και τις δεξιότητες που διαθέτει, αλλά και τις αξίες που πρεσβεύει. Ευχαριστώ, εκ μέρους όλων των συνασφαλιστριών εταιρειών την SUNLIGHT, τον ασφαλιστικό μεσίτη AON και τους πραγματογνώμονες, αλλά και προσωπικά, όλες τις συνασφαλίστριες εταιρείες για την άριστη συνεργασία τους και τη συμβολή τους στην επίτευξη μιας δίκαιης και εξαιρετικά γρήγορης συμφωνίας. Πιστεύω ότι, το γεγονός αυτό αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα υποδειγματικής διαχείρισης κρίσης εκ μέρους της SUNLIGHT, αλλά και υψηλού επαγγελματισμού εκ μέρους της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Νέο ΔΣ με αυξημένα μέλη εξέλεξε η «Συστήματα Sunlight»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συστήματα Sunlight: Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση των μετοχών στην Olympia Group Ltd

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Sunlight: Εγκαινιάστηκε το νέο υπερσύγχρονο κέντρο πωλήσεων και service βιομηχανικών μπαταριών



    ΣΧΟΛΙΑ