• Business

    Ροδόλφο Οντόνι στο mononews: Εξασφαλίσαμε από 200 ως 490 εκατ. δολάρια για την ανάπτυξη της Novibet

    Ροδόλφος Οντόνι: Οι επιχειρήσεις καταλύτης για την ανάκαμψη

    Ροδόλφος Οντόνι


    Η είσοδος της Novibet στον Nasdaq αναμένεται γύρω στον Σεπτέμβριο του 2022 και ο Ροδόλφο Οντόνι, ιδρυτής και μέτοχος της Novibet, σε μια μίνι συνέντευξη  στο mononews.gr, μας εξηγεί τις λεπτομέρειες της συμφωνίας με την οποία η Novibet ανοίγει τα φτερά της σε όλο τον κόσμο.

    – H Novibet ολοκλήρωσε συμφωνία συγχώνευσης με την αμερικάνικη εταιρεία Artemis εξασφαλίζοντας κεφάλαια για την ανάπτυξη της Novibet σε 16 χώρες. Πόσα είναι, όμως, τελικά αυτά τα κεφάλαια για τη Novibet και εσάς και ποιο θα είναι το ποσοστό σας στην εταιρεία σας μετά; 

    Είναι μια δυναμική συμφωνία που έχει ταβάνι και πάτωμα σε διάφορες παραμέτρους της, όπως στην αποτίμηση της Novibet, στα κεφάλαια που θα βάλουν οι μέτοχοι της Artemis, το ποσοστό με το οποίο τελικά θα συμμετέχω εγώ στη Novibet μετά τη συγχώνευση.

    Έχουμε συμφωνήσει τα minimum και τα maximum τα οποία θα διαμορφωθούν τελικά  ανάλογα με τα μεγέθη που θα παρουσιάζει η novibet και ανάλογα με την πορεία της μετοχής της στο Nasdaq.

    Συγκεκριμένα, όμως, πόσο μεγάλες είναι αυτές οι αποκλίσεις;

    Για παράδειγμα, η αποτίμησή της συμφωνήθηκε στα 625 εκατ. δολάρια αλλά ανάλογα την πορεία της μπορεί να φτάσει τα 725 εκατ. δολάρια.

    Η Artemis βάζει 205 εκατ. δολάρια νέα κεφάλαια στην εταιρεία, που ξεκινάει με τιμή μετοχής στα 10,20 δολάρια, αλλά αν φτάσει στα 11,50 δολάρια, μπορεί να βάλει επιπλέον 290 εκατ. δολάρια.

    Και αντίστοιχα το δικό μου ποσοστό στη Novibet από 100% τώρα, μετά την είσοδο στο Nasdaq μπορεί να γίνει 72,5% στην καλύτερη περίπτωση (αν η απόδοση της Novibet πιάσει το ταβάνι της συμφωνίας) ή 55,5% στη χειρότερη περίπτωση. Τίμημα δεν παίρνω από τη συμφωνία, αλλά υπάρχει option να πάρω 50 εκατ. ευρώ και αν την ασκήσω τότε φτάνει το ποσοστό μου στο 55,5%.”

    Η ανάπτυξή σας θα γίνει σε 16 χώρες. Ποιες θα είναι οι πρώτες και γιατί;

    Θα είναι η Πενσιλβάνια στις ΗΠΑ όπου θα ξεκινήσουμε μέσα στο 2022 γιατί είναι από τις πιο δυναμικές και ρυθμισμένες αγορές των ΗΠΑ με τον μικρότερο ανταγωνισμό.

    Επίσης, το Μεξικό είναι προτεραιότητα γιατί βλέπουμε στην αγορά αυτή σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης καθώς το 60% της αγοράς online τυχερών παιχνιδιών είναι συγκεντρωμένο σε μια εταιρεία που έχει ξεπερασμένη τεχνολογία. Μπορούμε να προσφέρουμε πολύ καλύτερα προϊόντα από αυτά που ήδη προσφέρονται και να επαναλάβουμε την επιτυχία που είχαμε και στην Ελλάδα.



    ΣΧΟΛΙΑ