• Business

    Novibet: Είσοδος στο Nasdaq και επέκταση σε 15 χώρες

    • NewsRoom
    Ροδόλφος Οντόνι: Οι επιχειρήσεις καταλύτης για την ανάκαμψη

    Ροδόλφος Οντόνι


    Στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ετοιμάζεται να εισαχθεί η Longflex MT Holding  γνωστή ως Novibetμέσω συγχώνευσης με την ήδη εισηγμένη, εταιρεία ειδικού σκοπού (SPACArtemis Strategic Investment. Μετά την εισαγωγή της στο Nasdaq οι μέτοχοι της Artemis και οι σημερινοί μέτοχοι της Novibet θα διατηρούν 75% του μετοχικού κεφαλαίου της Novibet.

    H προτεινόμενη συναλλαγή έχει ήδη λάβει την ομόφωνη έγκριση των εκτελεστικών συμβουλίων των δύο εταιρειών και αναμένεται να ολοκληρωθεί στο β’ εξάμηνο του 2022.

    Η Longflex MT Holding (Novibet) και η Artemis έχουν καταλήξει σε συμφωνία συγχώνευσης, αξιοποιώντας τη δυνατότητα της «αντίστροφης εξαγοράς», κάτι που θα επιτρέψει στη Novibet να εισαχθεί στην αγορά εταιρειών τεχνολογίας Nasdaq της Wall Street, όπου ήδη όπως σημειώθηκε διαπραγματεύεται η μετοχή της Artemis.

    Η ελληνική στοιχηματική εταιρεία, συμφερόντων Ροδόλφου Οντόνι, σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια, τα οποία θα αντληθούν από το αμερικανικό χρηματιστήριο, για τη χρηματοδότηση του σχεδίου επέκτασης σε νέες αγορές τόσο της ευρωπαϊκής όσο και της αμερικανικής ηπείρου.

    Ειδικότερα το πλάνο ανάπτυξης της ελληνικής στοιχηματικής εταιρείας προβλέπει την είσοδο στις αγορές της Σουηδίας, της Ολλανδίας, της Ρουμανίας, του Βελγίου, της Ουγγαρίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ισπανίας, αλλά και την επέκταση σε ΗΠΑ, Καναδά και Λατινική Αμερική, συμπεριλαμβανομένων των Μεξικό, Περού, Χιλής, Βραζιλίας, Κολομβίας και Αργεντινής.  

    Η αποτίμηση και τα οικονομικά μεγέθη

    Το deal αποτιμάει την αξία της Novibet στο ποσό των 625 εκατ. δολαρίων. Για το 2022, η Novibet αναμένει καθαρά έσοδα από το gaming, ύψους 156 εκατ. δολαρίων  και αποτελέσματα EBITDA της τάξης των 20 εκατ. δολαρίων. 
    Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ο ετήσιος ρυθμός αύξησης των μικτών εσόδων από το gaming κυμαίνεται στα 107%. Κατά το ίδιο διάστημα, ο ετήσιος ρυθμός αύξησης των EBITDA προσέγγισε το 182%. 
    Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, ο νυν ιδιοκτήτης της εταιρείας, Ροδόλφος Οντόνι, θα συνεχίσει να κατέχει θέση επικεφαλής, ενώ ο Γιώργος Αθανασόπουλος θα διατηρήσει τον ρόλο του εκτελεστικού διευθυντή. Από την πλευρά της, η Artemis θα έχει δύο αντιπροσώπους στο διοικητικό συμβούλιο της Novibet.

    Έχοντας ιδρυθεί το 2010, η εταιρεία δραστηριοποιείται στο iGaming και στον online στοιχηματισμό, λειτουργώντας μέχρι στιγμής σε τέσσερις αγορές: Ελλάδα, Ιρλανδία, Ιταλία και Μάλτα. 



    ΣΧΟΛΙΑ