• Business

    Οι χειρισμοί του Λεωνίδα Μαρινόπουλου και το μυστικό της Actua


    Στους νέους  κρυφούς  χειρισμούς  του ισχυρού άνδρα της Μαρινόπουλος,  κ. Λεωνίδα Μαρινόπουλου και στο μυστικό της Actua αναφέρεται σήμερα η στήλη Risky Games.

    Μαρινόπουλος -Alpha 1:

    Κρίσιμες είναι οι τελευταίες ώρες για την Μαρινόπουλος καθώς εντός των επόμενων ωρών αναμένεται η υπογραφή νέας συμφωνίας μεταξύ της εταιρίας και των πιστωτριών τραπεζών (κυρίως της Alpha Bank) για την παροχή πρόσθετης χρηματοδότησης μεγάλου ύψους. Το μεγαλύτερο μέρος αυτής της χρηματοδότησης θα διατεθεί ως κεφάλαιο κίνησης για την πληρωμή προμηθευτών.

    Οι κ. Γεράσιμος Σκλαβενίτης και Λεωνίδας Μαρινόπουλος
    Οι κ. Γεράσιμος Σκλαβενίτης και Λεωνίδας Μαρινόπουλος

    Μαρινόπουλος – Alpha 2:

    Την συμφωνία την χειρίζεται ο κ. Λεωνίδας Μαρινόπουλος και οι δυο γιοι του,  που πλέον έχουν το γενικότερο πρόσταγμα. Στην ουσία, πρόκειται για συμφωνία που έρχεται να «συμπληρώσει» το μεγάλο deal μεταξύ Μαρινόπουλου και Σκλαβενίτη, που αφορά στην απόσχιση και μεταφορά 33 μεγάλων καταστημάτων της πρώτης, σε κοινή εταιρία. Από τη συμφωνία αυτή με τη Σκλαβενίτης, η Μαρινόπουλος αναμένεται να λάβει περίπου 50 εκατ. ευρώ.

    mataki mono

    Actua – Alpha Bank 1

    O επαγγελματισμός και εμπειρία των στελεχών της Ισπανικής Actua είναι αδιαμφισβήτητος. Υπό αυτή την έννοια η Alpha Bank έπραξε άριστα που ξεκίνησε την συνεργασία μαζί τους. Γεγονός αποτελεί η νέα εταιρεία σίγουρα θα διεκδικήσει άδεια διαχείρισης ληξιπρόθεσμων απαιτήσεων (σ.σ. δάνεια σε καθυστέρηση). Η Aktua Hellas Ανώνυμη Εταιρεία Συμμετοχών ιδρύθηκε τον περασμένο Ιανουάριο, με την Alpha να συμμετέχει με 45% στο αρχικό μετοχικό κεφάλαιο, όπως προβλεπόταν από την αρχική συμφωνία. Το υπόλοιπο 55% κατέχει η Aktua Soluciones Financieras, μέλος του ομίλου Centerbridge, ενώ αν στο σχήμα μπει και η Eurobank, όπως συζητείται, τα ποσοστά θα μεταβληθούν.

    Actua – Alpha Bank 2

    Η ισπανική εταιρεία αποτελεί εξειδικευμένο πάροχο υπηρεσιών δανείων για μη εξυπηρετούμενα δάνεια που έχουν ως εξασφάλιση ακίνητα. Η Aktua Hellas θα διεκδικήσει άδεια μόλις η ΤτΕ οριστικοποιήσει το σχετικό πλαίσιο, ώστε να αναλάβει τη διαχείριση μέρους των μη εξυπηρετούμενων δανείων λιανικής αλλά και των ακινήτων που έχει στην κατοχή της η Alpha Bank. Η Alpha θα συνεχίσει, ταυτόχρονα, να διαχειρίζεται εσωτερικά μέρος των μη εξυπηρετούμενων δανείων λιανικής τραπεζικής.



    ΣΧΟΛΙΑ