• Ναυτιλία

    Richard Fain: O CEO της Royal Caribbean παραδίδει τη σκυτάλη της εταιρείας μετά από 33 χρόνια

    • Bloomberg

    Richard Fain


    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Royal Caribbean Cruises, Richard Fain παραιτείται τον Ιανουάριο από τη θέση του, βάζοντας τέλος στη μακροχρόνια θητεία του, κατά τη διάρκεια της οποίας αντιμετώπισε τα τεράστια προβλήματα που προκάλεσε στις εταιρείες κρουαζιέρας η πανδημία.

    Ο Fain, 74 ετών, θα παραδώσει της σκυτάλη του CEO στον Οικονομικό Διευθυντή της εταιρείας, Jason Liberty, στις 3 Ιανουαρίου, ανακοίνωσε η Royal Caribbean την Τρίτη. Ο Fain θα παραμείνει πρόεδρος.

    Aνέλαβε τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Royal Caribbean το 1988 και είναι ο τρίτος μακροβιότερος επικεφαλής εταιρείας του S&P 500 σήμερα, δήλωσε ο γίγαντας της κρουαζιέρας.

    «Υπό την ηγεσία του Fain, ο Όμιλος Royal Caribbean εισήγαγε νέες και ξεχωριστές κατηγορίες πλοίων, με ποικίλες ανέσεις και εμπειρίες που άλλαξαν τη φύση της κρουαζιέρας», ανέφερε η εταιρεία.

    Όπως συνέβη και με τις μετοχές των άλλων εταιρειών κρουαζιέρας, ο τίτλος της Royal Caribbean υποχώρησε το 2020 όταν η πανδημία έβαλε τέλος στις εκδρομές. Ωστόσο, έχει σημειώσει άνοδο άνω του 300% από το χαμηλό της Μαρτίου 2020.



    ΣΧΟΛΙΑ